vogue arabia coperta
Moda

Pentru prima data in istorie, trei modele de culoare care poarta Hijabi sunt pe coperta revistei Vogue Arabia.

Coperta istorica a Vogue Arabia. Trei modele cu hijab apar pentru prima data in prim plan

Pentru prima data in istorie, trei modele de culoare care poarta hijab sunt pe coperta revistei Vogue Arabia.

Modele Halima Aden, Ikram Abdi Omar si Amina Adan au fost fotografiate de Txema Yeste si stilizate de catre directorul de moda Katie Tritter, care a pus accent pe stereotipurile asociate modei modeste si femeilor musulmane.

Aceasta este prima data cand Abdi Omar si Amina Adan apar pe coperta revistei, pe cand pentru Halima Aden este a doua oara.

In iunie 2007, in articolul din Vogue Arabia in prim-planul careia era, Aden a spus: "Cred ca este important sa ne amintim ca purtarea unui hijab este alegerea personala a femeii. Nu o face mai buna sau mai rea decat o alta musulmana. Pentru mine, simbolizeaza modestia si imi da un sentiment de putere".

Ele au vorbit despre experientele ca tinere femei musulmane si discriminarea care vine odata cu aceasta identitate. Adan, primul model musulman care a semnat cu o agentie daneza, a spus: "Majoritatea oamenilor se tem sa puna intrebari si sa aiba o conversatie despre asta, chiar daca ei sunt cu adevarat curiosi. Tot ce stiu despre poporul musulman provine din stirile si videoclipurile de pe Internet despre femei care nu au aceleasi drepturi ca barbatii".

Efortul de a reprezenta mai bine femeile musulmane nu a trecut neobservat de catre fanii modei din intreaga lume, iar multe persoane au avut lucruri de spus despre coperta Vogue Arabia si semnificatiei ei.

Comentariile de apreciere au curs pe Twitter.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri