cuplu maini ceas
Moda

Pe ce mână se poartă corect ceasul. 10 reguli pe care trebuie să le știi

Există câteva reguli pentru a purta corect un ceas și e bine să ținem cont de ele pentru a evita comiterea unor greșeli flagrante de etichetă.

Mâna pe care se poartă ceasul

Regula clasică este aceea că ceasul trebuie purtat pe încheietura opusă mâinii dominante. Pentru că mulți oameni sunt dreptaci, a existat mitul că acest accesoriu trebuie ținut pe stânga. De fapt, ceasul se pune acolo unde este cel mai confortabil.

Un ceas de scufundare sau unul sport nu se poartă la ținuta de seară

Ceasurile de scufundare sunt voluminoase, nu se potrivesc bine sub sacou sau la o rochie elegantă și indică lipsa de cunoștințe în materie de etichetă și stil. La fel cum ochelarii de soare nu se poartă noaptea, nici ceasurile sportive nu trebuie folosite pe post de accesorii de gală.

Modelul ceasului se alege în funcție de momentul zilei

În timpul zilei se recomandă purtarea unui ceas cu cadran alb sau crem. Seara se poate miza pe cadrane mai întunecate, precum negru, gri sau maro.

Atenție la implicațiile verificării orei

Dacă sunteți la o sedință, o întâlnire sau un eveniment social, nu verificați ora în fața altor persoane. Acest gest arată că vă gândiți la alte lucruri, care au prioritate asupra companiei actuale.

Admirați ceasurile altora de la distanţă

Pentru mulți, ceasul este singura bijuterie pe care o dețin sau o poartă și se concentrează să-l ferească de praf, amprente sau zgârieturi. Este perfect în regulă să cereți politicos să vedeți un ceas, dar fără ca posesorul să îl dea jos de la încheietură.

Ceasul supradimensionat este nerecomandat

În ultimii doi ani, modelele supradimensionate au devenit normă în modă. Cu toate acestea, un ceas supradimensionat dă impresia că încheietura este mult prea mică, afecteză proporțiile întregii înfăţişări și nu dă bine la o ținută bine gândită.

Ceasul trebuie ajustat corect

Ca orice alt articol de îmbrăcăminte sau accesoriu, ceasul ar trebui să se potrivească corect în două moduri cheie. Dimensiunea cadranului trebuie să fie proporţională cu încheietura mâinii, iar cureaua trebuie fixată bine, dar confortabil.

Nu se poartă același ceas în fiecare zi

Dacă ceasul este o piesă cu o puternică încărcătură emoțională, merită o pauză pentru a nu se uza. În al doilea rând, e puțin probabil ca același ceas să se potrivească tuturor ținutelor dintr-o săptămână. De aceea, specialiştii ne recomandă să nu purtăm frecvent acelaşi accesoriu.

Atenție la metale și culori

Încercați să asortați metalele și culorile ceasului la restul ținutei. Țineți cont de cataramele curelei și pantofilor și alegeți un ceas corespunzător.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri