met gala
Moda

Gazdele Met Gala 2024. Profimedia

Zendaya, Bad Bunny, Jennifer Lopez şi Chris Hemsworth, copreşedinţii Met Gala 2024. Codul vestimentar anunțat de șefa Vogue

Zendaya şi prinţul portorican al rap-ului latino Bad Bunny se numără printre copreşedinţii viitoarei Met Gala, un important eveniment monden newyorkez în cadrul căruia vedetele defilează în ţinute extravagante, care va avea loc în data de 6 mai, a anunţat joi Metropolitan Museum. Cele două vedete vor face echipă cu Jennifer Lopez şi cu actorul australian Chris Hemsworth.

Cei patru o vor însoţi pe treptele de la "Met" pe marea amfitrioană a evenimentului şi a modei, redactorul-şef al revistei "Vogue", Anna Wintour.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Cu albumele sale "Un verano sin ti" (2022) şi "Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Manana" (2023), Bad Bunny a fost al doilea cel mai ascultat artist din lume pe platforma de streaming Spotify, în urma vedetei Taylor Swift.

Bad Bunny attends a basketball game between the Los Angeles Lakers and the Denver Nuggets at Crypto.com Arena in Los Angeles, California
Bad Bunny. Profimedia

Făcută cunoscută de Disney Channel, Zendaya a devenit vedetă odată cu rolul din serialul "Euphoria", o serie despre viaţa adolescenţilor, traume, relaţii şi dependenţă.

Tema Met Gala și codul vestimentar din 2024

Atât o paradă a celebrităţilor, cât şi un eveniment filantropic, Met Gala este principala sursă de finanţare a departamentului muzeului dedicat modei (The Costume Institute).

În comunicatul său de presă, Metropolitan Museum subliniază că "până în prezent, şi de când Anna Wintour, administratoare a Met, a preluat conducerea, gala a strâns 223,5 milioane de dolari pentru The Costume Institute".

În fiecare an, evenimentul are loc în prima zi de luni a lunii mai şi însoţeşte deschiderea marii expoziţii a "The Costume Institute", dedicată în 2024 "frumuseţilor adormite" ale muzeului, cu alte cuvinte acelor piese vestimentare mai vechi şi mai fragile din colecţia sa.

De asemenea, codul vestimentar pentru gala Met, o altă informaţie aşteptată cu nerăbdare de fashionistele care se vor înghesui pe 6 mai la baza treptelor muzeului pentru a întrezări vedetele, este "The Garden of Time", care face referire la o povestire cu acelaşi nume a scriitorului britanic de science-fiction J.G. Ballard, despre natura efemeră a frumuseţii.

Acest "dress code" le permite marilor creatori de modă să îşi pună imaginaţia la treabă pentru ţinutele purtate de vedete, în fiecare an urcarea treptelor de la Met fiind un bun prilej pentru un concurs de extravaganţă vestimentară.

Citește și:

Povești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?