apa sarcina
Parenting

in timpul sarcinii este necesar sa te hidratezi adecvat, asta insemnand sa bei aproximativ 8 cani de lichide pe zi, la care se mai adauga inca 250 ml pentru fiecare ora de activitate fizica lejera.

Cata apa trebuie sa bei cand esti insarcinata si ce lichide trebuie sa eviti

Cunoastem deja cat de important este sa fim hidratate. Cu atat mai mult, in timpul sarcinii este necesar sa te hidratezi adecvat, asta insemnand sa bei aproximativ 8 cani de lichide pe zi, la care se mai adauga inca 250 ml pentru fiecare ora de activitate fizica lejera.

Sigur, cantitatea de lichide potrivita fiecarei persoane variaza in functie de dimensiunile corpului, nivelul de activitatea fizica facut zilnic, cat si timpul rezervat acesteia.

Iar prin "lichide" nu ne referim doar la apa. Intr-adevar, apa este cea mai buna alegere, deoarece nu are calorii, este ieftina si usor accesibila. Insa poti consuma fructe, legume ori sucuri facute din acestea, dar si lapte (nu in cantitati mari).

Ce lichide trebuie sa eviti in sarcina

Tine cont de faptul ca ar trebui sa limitezi numarul de bauturi cofeinizate, fiindca cofeina poate avea efecte negative asupra copilului.

Conform PureWoW, cofeina creste usor tensiunea arteriala si cantitatea de urina pe care organismul o produce. In timpul sarcinii este posibil sa fii sensibila la aceasta, deoarece poate dura mai mult pentru a o elimina din corp.

Aportul de cofeina ar trebui limitat la mai putin de 200 miligrame, mentioneaza expertii consultati de sursa citata. Cofeina se gaseste si in ceai, bauturi carbogazoase, ciocoalata fierbinte.

Ce se intampla daca nu bei suficiente lichide in sarcina

In afara de setea pe care o vei resimti, alte semne de deshidratare includ urina de culoare inchisa, gura si ochi uscati, ameteli, constipatie, durere de cap, anxietate crescuta, oboseala, schimbari de dispozitie.

Daca ai greata dimineata, este posibil sa pierzi lichidele mai rapid, asa ca asigura-te ca bei mai multe lichide.

Cum te ajuta lichidele in timpul sarcinii

Consumand lichide, iti ajuti corpul sa absoarba mai bine nutrientii, sa elimine toxienele si sa transporte vitaminele, mineralele catre celulele sanguine.

Corpul tau are nevoie de apa pentru a produce lichid amniotic, un volum suplimentar de sange si pentru a ajuta tesutul sa se refaca. De asemenea, lichidele te vor ajuta sa scapi de picioarele si gleznele umflate, iar riscul de infectii ale tractului urinar si travaliu prematur va fi unul scazut.

In plus, apa va ajuta la prevenirea unor probleme frecvente care apar in sarcina cum ar fi constipatia si hemoroizii.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?