cuplu
Relatii

Iata cateva dintre argumentele care te-ar putea face sa te gandesti de doua ori inainte de a face marele pas:

7 motive intemeiate sa nu te casatoresti, conform oamenilor de stiinta

Casatoria reprezinta dorinta multor domnisoare, care viseaza cu ochii deschisi la ziua in care vor purta rochia de mireasa. Spunem multe pentru ca nu toate sunt dispuse sa faca un astfel de legamant.

Cu toate ca inca mai exista presiune pentru a isi oficializa relatia in fata ofiterului de stare civila, multe cuplurile din ziua de astazi aleg sa nu faca acest pas.

Potrivit Centrului de Cercetare Pew, in SUA anului 2002, unul din cinci adulti cu varsta peste 25 de ani nu fusese niciodata casatorit. Cifrele sunt duble fata de 1960. Intrebati de ce nu s-au casatorit, adultii, cu varste intre 21-36 ani au spus ca nu sunt pregatiti financiar, ca nu au gasit pe cineva care sa aiba calitatile pe care le cauta si ca sunt prea tineri pentru un mariaj.

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Indiferent daca te concentrezi pe propria cariera sau pur si simplu nu iti surade ideea casatoriei, a spune "DA" poate ca nu este pentru tine. Iata cateva dintre argumentele care te-ar putea face sa te gandesti de doua ori inainte de a face marele pas:

  • Concubinajul este mai acceptat decat in trecut

In prezent, tot mai multe cupluri necasatorite locuiesc impreuna. Daca in trecut acest lucru era considerata tabu, acum tot mai multi tineri aleg sa oficializeze relatia dupa ce impart aceeasi casa.

Pe de alta parte, in mod ironic, a fi casatorit si a trai separat pare sa fie noua tendinta. Gwyneth Paltrow a dezvaluit recent ca nu locuieste intreaga saptamana cu noul sot, ambii avand resedinte separate in care locuiesc jumatate din saptamana.

  • Nuntile sunt scumpe

Costurile unei nunti sunt foarte ridicate, iar suma reprezinta motivul pentru care oamenii prefera sa nu o faca. Cu acesti bani, multe cupluri ar folosi mai degraba banii pentru o vacanta sau pentru a isi cumpara o casa noua.

  • Femeile nemaritate sunt mai fericite

Recent, Paul Dolan, profesor de stiinta la London School of Economics, a spus, in timp ce discuta despre noua sa carte: "daca esti barbat, probabil ar trebui sa te casatoresti; daca esti femeie, nu te deranja". El spune ca in urma unei cercetari a descoperit ca femeile necasatorite, fara copii, sunt mai fericite si ca au sanse mai mari sa traiasca mai mult decat cele care sunt casatorite si mame.

El a explicat ca barbatul beneficiaza de pe urma casatoriei pentru ca "se calmeaza" si "isi asuma mai putine riscuri, castiga mai multi bani la munca si traieste putin mai mult". 

Se pare ca exista femei care impartasesc opinia lui Dolan. Louise Jean Signore, la aniversarea varstei de 107 ani, le sfatuia pe doamnele si domnisoarele care isi doresc sa aiba o viata lunga sa... ramana singure.

  • Casatoria nu mai este necesara

Multa vreme, cuplurile au fost convinse de faptul ca mariajul reprezinta angajamentul final pentru un parteneriat pe viata. Cu toate acestea, realitatea a demonstrat faptul ca cei care se afla intr-o relatie si isi doresc sa fie impreuna pentru tot restul vietii stiu ca nu au nevoie de un document.

  • Nu trebuie sa fii casatorita ca sa ai copii

Un studiu din 2010 a aratat ca patru din 10 tineri considerau casatoria ca fiind invechita, mai ales atunci cand vine vorba de a avea o familie. Si asta pentru ca partenerii pot fi parintii legali ai copiilor lor chiar daca nu sunt casatoriti civil.

Barbatul si femeia sunt capabili sa realizeze o multime de lucruri impreuna si daca nu poarta acelasi nume.

  • Multe casnicii se termina cu un divort

Rata divorturilor a fost in declin in ultimele decenii. In 2011, au existat 3,6 divorturi la 1.000 de persoane, in vreme ce in 1990 erau 4,7 la mia de locuitori. Dar aceasta diferenta este data tocmai de faptul ca mult mai putina lume se casatoreste in prezent.

Cei mai multi dintre cei care divorteaza sunt cei casatoriti pe perioada cand inca nu isi terminasera studiile si aleg, de obicei, sa se desparta inainte de a saptea aniversare a casniciei.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri