shutterstock_613852682
Relatii

Afrodisiacele naturale care iti pot transforma viata intima, conform specialistilor

Se spune ca afrodisiacele provoaca sau stimuleaza apetitul sexual, dar care functioneaza cu adevarat? In vreme ce exista o multime de alimente care au capacitatea de a spori dorinta sexuala, modul in care acestea pot afecta corpul sau mintea variaza.

"Unele efecte includ cresterea testosteronul, activarea anumitor neurotransmitatori din creier, dilatarea vaselor de sange pentru a creste fluxul sau afectarea moleculelor din corp, cum ar fi, de exemplu, oxidul nitric, molecula pe care Viagra o stimuleaza", spune Dr. Fisher.

Exista studii care noteaza ca anumite ierburi cresc dorinta sexuala la animale. Practic, este complicat sa deducem ce afrodisiac va functiona cu siguranta, crede specialistul, desi are in minte o anumita planta care are efect garantat.

"Recomand Tribulus terrestris, folosit in medicina de familie de sute de ani, datorita cercetarilor moderne privind imbunatatirea functiei sexuale atat la femei, cat si la barbati. Subliniez ca as aborda acest aspect in mod integrativ si daca este loc de imbunatatiri, as pune schimbarile de stil pe primul loc", spune dr. Fisher.

Sanatatea sexuala este complexa si implica factori cognitivi, neurochimici, hormonali si genetici. Acest lucru inseamna ca, in parte, schimbarea dietei alimentare ar putea sa te ajute sa o imbunatatesti. O dieta sanatoasa- care include fructe, legume si mai putin cereale rafinate, carne zahar,mancare prajita-, ar putea scadea riscul de disfunctie sexuala la femei.

Specialistii sunt de parere ca rucola este un bun afrodisiac, urmat de aroma migdalelor care stimuleaza pasiunea unei femei, avocadoul care creste productia de hormoni masculini si sparanghelul ce stimuleaza hormonii implicati in atractia sexuala. Poti incerca, de asemenea, sa combini ciocolata neagra cu caise uscate.

Sursa foto: Shuttestock.com

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri