reteta somon
Retete

Exista cateva reguli de urmat pentru ca somonul reincalzit sa aiba gust si miros placut astfel incat sa il poti consuma fara probleme. Iata ce ai de facut:

Cum reincalzesti somonul, fara sa isi piarda aroma. 4 lucruri de care trebuie sa tii cont

Exista cateva reguli de urmat pentru ca somonul reincalzit sa aiba gust si miros placut astfel incat sa il poti consuma fara probleme.

Iata ce ai de facut pentru a te bucura de aroma somonului reincalzit:

  • Cuptorul cu microunde este eficient si iti simplifica sarcina, dar nu este indicat sa il folosesti pentru a incalzi somonul. Indiferent de setarile pe care le utilizezi, cuptorul poate usca somonul si ii da un miros specific.
  • Cea mai mare greseala pe care o poti face cand reincalzesti bucata de peste este sa o faci la o temperatura foarte ridicata. Somonul gatit prea mult se usuca si isi pierde gustul. Este mai bine sa il reincalzesti incet, recomandat este sa il lasi 15 minute la cuptor.
  • Pentru a evita uscarea pestelui, exista cateva metode: pune putina apa in tigaie, stoarce niste lamaie sau pune o lingura de ulei de masline peste suprafata pestelui. Folosind ulei de masline, pastreaza aroma pe care pestele a avut-o dupa ce a fost gatit.
  • Inainte de a il pune in cuptor, acopera pestele cu o folie de staniol. Acest lucru va bloca umiditatea din interior si va impiedica arderea pestelui.

Sursa foto: Shutterstock

Etichete: alimente , mancare , somon

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri