tiramisu reteta originala
Retete

Tiramisu, reteta originala. Cum prepari la tine acasa cel mai indragit desert italian

Este un desert usor, gustos, perfect pentru o zi speciala sau pur si simplu pentru a-ti satisface nevoia de dulce. Ai cautat peste tot secretele unui tiramisu, reteta originala? Le avem noi.

Desi reteta a suferit diferite modificari, e mult mai usor decat ai crede sa obtii un desert autentic italian dupa reteta originala, sustin cei de la Retete Practice. Secretul este sa respecti indicatiile pas cu pas si sa alegi ingrediente cat mai proaspete.

  • Ingrediente

Pentru crema:

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

500 g mascarpone

3 oua mari/ 4 mai mici proaspete

6 linguri de zahar

Doua pachete de piscoturi (desi cantitatea poate sa difere in functie de marimea tavii)

Pentru siropul de cafea:

700 ml espresso

3 lingurite de amaretto

1 lingura de zahar

Esenta de vanilie.

Pentru ornat ai nevoie de cacao.

  • Cum se prepara

Pentru inceput, prepara espresso, lasa-l sa se raceasca, dupa care amesteca-l cu amaretto, esenta de vanilie si zaharul. Pune-l la frigider.

In timp ce siropul se raceste, separa ouale cu grija. Bate albusurile pana devin ferme si pufoase, adaugand si un praf de sare. Cand albusul se formeaza moturi, se adauga pe rand cele trei linguri de zahar.

Urmatorul pas este sa bati galbenusurile cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adauga mascarpone si amesteca-l cu grija. Incorporeaza in acest amestec albusul, folosind o spatula.

Intr-o tava cu peretii inalti, pune un strat de 0,5 cm de crema peste piscoturile insiropate in cafea. Niveleaza un alt strat de crema, cam jumatate din cantitatea ramasa si repeta blatul de piscoturi, de data aceasta in directia opusa fata de cum le-ai aranjat pe primele.

Acum aseaza ultimul strat de crema si pudreaza cu cacao din abundenta. Prajitura va trebui sa stea la rece 3-4 ore inainte de a fi servita. Pofta buna!

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri