corp femeie
Sanatate

corp feminin acoperit cu un cearsaf

9 lucruri interesante despre corpul feminin pe care probabil nu le stiai

Exista o multime de lucruri fascinante despre corpul uman feminin pe care profesorii nu le predau in cadrul orelor de anatomie. Iata cateva adevaruri interesante, care cu siguranta te vor surprinde!

Te-ai nascut cu milioane de ovocite in corp

Pe cand erai un fetus, aveai deja in jur de 6 pana la 7 milioane, stocul tau de ovocite scazand apoi natural si progresiv. La nastere, fetele au 1 - 2 milioane; la pubertate, aproape 400.000. Pana la 37 de ani, raman in jur de 25.000. Chiar si la menopauza, in jurul varstei de 51 de ani, femeile pot avea 1000 de ovocite in corp, potrivit Colegiului American de Obstetrica si Ginecologie.

Sanul stang este probabil mai mare decat dreptul

Gandeste-te la "fetele tale" ca la niste surori, nu la gemene. Asimetria mamara este comuna, ea fiind valabila pentru 62% dintre femei potrivit un studiu din Analele Chirurgiei Plastice. Diferenta dintre cei doi sani este de obicei usoara - si probabil invizibila. De fapt, doar pentru aproximativ 10% dintre femei ea poate fi mai pronuntata.

Ai bacterii sanatoase in vagin

In timp ce toata lumea vorbeste despre microbiomul intestinal, probiotice si modul in care echilibrul bacterian din tractul gastro-intestinal afecteaza modul de functionare al organismului, un intreg ecosistem de bacterii bune au grija de sanatatea ta vaginala. Ele produc acid lactic pentru a mentine un pH scazut.

Muschii femeilor sunt incredibili

Muschii feminini raman puternici si se recupereaza mai repede decat cei masculini. Ei nu obosesc la fel de repede si sunt construiti in mod natural pentru rezistenta, raporteaza studii din revista "Medicina dinamica, Fiziologie aplicata, Nutritie si Metabolism".

Sexul bisaptamanal intareste sistemul imunitar

In urma unui studiu, cercetatorii de la Universitatea Wilkes din Pennsylvania au descoperit ca persoanele care au relatii sexuale de una sau doua ori pe saptamana au un nivel de 30% mai mare al celulelor care lupta cu raceala comuna decat cei care nu o fac.

Sperma poate trai pana la 5 zile in tractul feminin de reproducere

Cu cateva zile inainte de ovulatie, conditiile sunt excelente pentru mentinerea spermatozoizilor in viata. Mai exact, lichidul cervical devine umed, cremos si alb, apoi clar, alunecos si elastic. Chiar daca doar o cantitate mica din milioanele de spermatozoizi eliberati in timpul ejacularii vor ajunge pana la trompele uterine, e suficient ca un singur spermatozoid activ sa ajung la un ovul pentru ca femeia sa ramana insarcinata.

Pierzi mai putin sange decat ai putea crede in timpul menstruatiei

Majoritatea femeilor pierd in mod obisnuit doar 4 linguri de sange de-a lungul tuturor zilelor de menstruatie, conform Institutului American de Sanatate.

Stimularea sfarcurilor poate provoca orgasm

Un studiu publicat in "Journal of Sexual Medicine" a folosit imagini RMN pentru a analiza modul in care creierul reactioneaza la stimularea diferitelor parti ale corpului. S-a constatat ca sfarcurile activeaza aceeasi parte a creierului (cortexul senzorial genital) care se activeaza cand clitorisul sau vaginul are parte de stimulare.

Crampele periodice pot afecta creierul

Disconfortul creat de crampele abdominale poate sa distraga capacitatea creierului de a lucra la potentialul sau maxim, sugereaza un studiu publicat in revista "Pain".

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?