dieta grasime pe burta abdomen
Sanatate

Ce sa mananci ca sa scapi de grasimea de pe burta. Dieta pentru un abdomen plat

Grasimea de pe burta nu este problematica doar din punct de vedere estetic, ci este asociata cu diabetul de tip 2 si bolile de inima. De aceea, eliminarea ei poate avea beneficii majore pentru sanatate.

Grasimea de pe burta se estimeaza, de obicei, masurand circumferinta taliei. Orice rezultat care depaseste 102 cm la barbati si 88 cm la femei este considerat obezitate abdominala si trebuie tratat ca atare.

Din fericire, exista cateva trucuri care contribuie la eliminarea grasimii din zona burtii. Iata-le pe cele mai eficiente:

Renunta la zahar si evita bauturile cu zahar

Lucy Worsley Investighează este un documentar despre cele mai dramatice capitole ale istoriei britanice. Pe DIGI Wolrd și DIGI Online, azi de la 20:00.

Adaosul de zahar din alimente si bauturi este foarte agresiv cu organismul, iar studiile arata ca are efecte nocive asupra sanatatii metabolice.

Zaharul este jumatate glucoza, jumatate fructoza, iar fructoza poate fi metabolizata de ficat numai in cantitati semnificative. Cand consumi mult zahar adaugat, ficatul este supraincarcat cu fructoza si o converteste pe aceasta in grasime.

Numeroase studii arata ca excesul de zahar duce la acumularea crescuta de grasime pe abdomen si ficat. Zaharul lichid este si mai grav in aceasta privinta doarece caloriile lichide nu sunt "citite" de creier precum caloriile solide, asa ca, atunci cand consumi bauturi indulcite artificial, ajungi de fapt sa asimilezi un numar mai mare de calorii.

Consuma proteine pentru reducerea grasimii de pe abdomen pe termen lung

Proteina este cel mai important macronutrient atunci cand vine vorba de pierderea in greutate. S-a demonstrat ca reduce poftele cu 60%, stimuleaza metabolismul cu 80–100 calorii pe zi si te ajuta sa mananci cu pana la 441 mai putine calorii zilnic.

Daca pierderea in greutate este obiectivul tau, atunci adaugarea de proteine ​​este poate cea mai eficienta schimbare pe care o poti face in dieta. Nu numai ca te va ajuta sa elimini surplusul, dar va si preveni ingrasarea.

Fa un efort pentru a creste aportul de alimente bogate in proteine, cum ar fi ouale, pestele, fructele de mare, leguminoasele, nucile, carnea si produsele lactate.

Exista, desigur, si suplimentele cu proteine, care pot fi la fel de bine incluse in regimul alimentar atata vreme cat provin din surse sigure si sanatoare.

Renunta la carbohidrati

Cand oamenii reduc carbohidratii din alimentatie, pofta de mancare scade si kilogramele incep sa dispara. Dietele cu continut scazut de carbohidrati conduc, de asemenea, la reduceri rapide ale apei retinute in organism, ceea garanteaza rezultate aproape instantanee.

Consuma fibre, mai ales daca sunt vascoase sau solubile

E important de retinut ca nu toate fibrele sunt la fel. Mai ales cele solubile si vascoase au efect asupra greutatii pentru ca leaga apa si formeaza un gel gros care "sta" in intestin.

Fibrele se regasesc mai ales in alimente vegetale, cum ar fi legume si fructe. Cerealele sunt, de asemenea, o sursa buna.

Nu uita de exercitiile fizice

Sportul este foarte bun pentru organism, mai ales daca vrei sa traiesti o viata lunga, sanatoasa, ferita de boli.

Exercitiul fizic contribuie la reducerea inflamatiei, scaderea nivelului de zahar din sange si imbunatatirea tuturor celorlalte anomalii metabolice asociate cu excesul de grasime abdominala.

Cu toate acestea, nu e suficient sa faci exercitii abdominale pentru a scapa de grasimea din zona burtii. Intreg corpul trebuie stimulat corespunzator pentru rezultate optime.

Monitorizeaza-ti obiceiurile alimentare

Pentru oricine doreste cu adevarat sa isi optimizeze dieta, e importanta o analiza temporara a obiceiurilor alimentare. Asta nu inseamna ca trebuie sa cantaresti si sa masori tot ce mananci pentru tot restul vietii, dar e util sa faci asta cand in cand timp de cateva zile la rand, ca sa iti dai seama unde trebuie sa faci schimbari.

Daca vrei sa maresti aportul de proteine cu 30%, nu va fi suficient sa le introduci in regimul alimentar, ci sa renunti la alt tip de alimente si sa reglezi felurile de mancare pentru a atinge acest obiectiv.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?