greturi sarcina
Sanatate

femeie insarcinata careia ii este rau, are greturi matinale si dureri

Greturile matinale din timpul sarcinii. Cum scapi de ele fara prea mare efort

Statisticile arata ca 9 din 10 gravidute sufera de greturi matinale. Vestea buna este ca ele dispar dupa 14 saptamani.

De regula, greturile apar din saptamana 6 si sunt insotite de varsaturi, o senzatie de plenitudine si balonare. Desi se numesc matinale, afla ca pot aparea pe tot parcursul zilei, mai ales dupa-amiaza.

Din fericire, exista cateva moduri prin care poti combate greturile matinale. Nu este recomandat sa iei medicamente impotriva lor pentru ca pot fi periculoase pentru bebe, dar poti consuma alimente reci si sarate, care reduc din intensitatea greturilor. De asemenea, odihneste-te corespunzator, nu te stresa sau obosi prea tare la serviciu.

Este foarte important sa mananci, chiar daca nu simti nevoia din cauza starii de rau. Faptul ca te infometezi nu te va scapa de greturi, ci dimpotriva. Mananca des si putin. Incearca sa scoti din alimentatia ta produsele care iti declanseaza greturi, cum ar fi: mancarurile grase, prajite sau condimentate. Bea apa rece, suc de lamaie, apa minerala, ceaiuri de ghimbir si menta (dar nu in timpul mesei).

Consuma cat mai multe alimente care contin vitamina B6, care reduce senzatia de greata.

Si activitatea fizica este benefica in ameliorarea simptomelor de greata. Fa exercitii fizice usoare sau plimbari prelungite.

Etichete: nastere , sarcina , greturi

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri