beneficii plans
Sanatate

Cu toate acestea, societatea priveste adesea plansul ca pe un semn de slabiciune. Dar, daca simti nevoia sa plangi, nu iti retine lacrimile. Ele au, intr-adevar, mai multe beneficii pentru sanatate decat credem noi.

Plansul face bine la sanatate. 5 probleme medicale pe care lacrimile te ajuta sa le rezolvi

Femeile din SUA plang de aproximativ 3,5 ori pe luna, in timp ce barbatii o fac de 1,9 ori, potrivit datelor citate de Bright Side.

Cu toate acestea, societatea priveste adesea plansul ca pe un semn de slabiciune. Dar, daca simti nevoia sa plangi, nu iti retine lacrimile. Ele au, intr-adevar, mai multe beneficii pentru sanatate decat credem noi.

Care sunt problemele medicale pe care plansul te ajuta sa le rezolvi:

  • Stresul

Un studiu din 2014 a descoperit ca plansul ii ajuta pe oameni sa se relaxeze in perioadele stresante. Sigur, rezultatele nu apar imediat, ci s-ar putea sa dureze cateva minute pana cand corpul incepe sa se relaxeze.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Conform cercetatorilor, plansul activeaza sistemul nervos parasimpatic. Odata activat, PNS are un efect calmant asupra creierului.

  • Hipertensiunea arteriala

Aceasta afectiune poate duce la mai multe probleme grave de sanatate precum accident vascular cerebral, atac de cord, insuficienta cardiaca, dementa si chiar insuficienta renala. Insa veste buna este ca, conform mai multor studii, plansul nu numai ca scade tensiunea arteriala si o tine sub control, dar o sedinta intensa de plans poate stabiliza pulsul.

  • Eliminarea toxinelor

Lacrimile curata ochii. De asemenea, cand plangem, ele elimina toxinele care se acumuleaza in organism din cauza stresului. Acest lucru ajuta la reducerea nivelului de cortizol din corp.

  • Schimbarea starii de spirit

Schimbarile de spirit se pot intampla din diverse motive. Unul dintre ele este acumularea de mangan in organism. Cand plangem, acest exces curge din corp impreuna cu lacrimile noastre.

  • Reducerea durerii

Pentru a reduce senzatia de durere, organismul se foloseste de lacrimi. Cercetarile au descoperit ca, pe langa faptul ca te linisteste, plansul elibereaza oxitocina si endorfine. Aceste substante chimice ne fac sa ne simtim bine si pot usura, de asemenea, durerile fizice si emotionale.

Urmareste Peroz.ro pe Instagram si Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri