femeie plante apartament
Sanatate

Plantele de interior care purifica cel mai bine aerul si reduc nivelul de toxine din casa

Lipsa fluxului de aer in casa poate provoca poluarea aerului din interior si agravarea problemelor de sanatate precum astmul si alergiile. Mobila, tapetul sau covoarele pot si ele sa contina toxine, asa ca ar fi indicat sa gasim o modalitate de a filtra aerul din casa.

Conform oamenilor de stiinta de la NASA, care au cautat modalitati de a curata aerul in statiile spatiale sigilate, plantele pot fi eficiente in absorbtia dioxidul de carbon, eliberarea oxigenuli si eliminarea substantelor precum benzenul, formaldehida si tricloretilena.

Aceste substante chimice pot provoca iritatii ale pielii, urechilor, ochilor, nasului si gatului, precum si unele tipuri de cancer.

VEZI SI: Plante pentru balcon. Cum să îți transformi balconul într-un spațiu verde de vis cu ajutorul florilor

Studiul NASA sugereaza ca cel putin o planta la 100 de metri patrati poate curata eficient aerul. Iata ce soiuri recomanda specialistii:

  • Dracaena trifasciata / Planta sarpelui

Ideala pentru dormitor, aceasta planta este unica prin capacitatea sa de a elibera oxigen noaptea. Este una dintre cele mai bune plante pentru filtrarea aerului de formaldehida, xilen, benzen, toluen si tricloretilen. Se uda o data pe saptamana, dupa ce solul se usuca complet. Ii merge bine langa fereastra.

Mai multe tipuri de Dracaena sunt ideale pentru purificarea aerului, printre care si Janet Craig sau Marginata.

  • Spathiphyllum / Crinul Pacii

Crinul infloreste toata vara si indeparteaza eficient amoniacul, formaldehida, triclorobenzenul si benzenul din aer. Ii merge bine in zonele umbroase si daca are solul mentinut umed. Atentie, aceasta planta este toxica daca este ingerata de copii sau animale de companie!

  • Dypsis Lutescens / Palmier Areca

Aceasta planta de casa este sigura pentru copii si animale de companie. Ea adauga umiditate in aer in lunile de iarna uscate si prospera in lumina directa a soarelui, departe de curentul rece. Solul ei trebuie sa fie umed, iar frunzele pulverizate frecvent cu apa.

Si alte tipuri de palmier sunt bune pentru purificarea aerului din interior, printre care Chamaedorea elegans si Rhapis.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri