cele mai bune plante pentru balcon 1
Divertisment

Plante pentru balcon. Cum să îți transformi balconul într-un spațiu verde de vis cu ajutorul florilor

Visezi la o oază de verdeață în propriul balcon? Nu e greu să îți transformi balconul într-un spațiu verde, însă trebuie să ții cont de câteva lucruri importante atunci când îți alegi plantele decorative. Astfel, în funcție de poziționarea balconului – într-o zona însorită sau umbrită, este esențial să aduci plante iubitoare de umbră sau soare. Apoi, ia în calcul și faptul că unele dintre plantele pentru balcon au nevoie de o îngrijire mai mare decât altele. Dacă ești gata să te apuci de treabă, peroz.ro îți prezintă câteva plante ideale pentru balcon.

Plante ideale pentru balcon: care sunt florile pe care le poți cultiva cu succes acasă

VEZI ȘI: Ce spune floarea ta preferata despre tine și personalitatea ta

În timpul pandemiei de coronavirus, balconul a devenit pentru mulți un spațiu prețios, locul în care puteai lua o gură de aer în siguranță, fără să te expui riscului de a te infecta cu Sars-CoV-2. Mai mult, unii chiar și l-au transformat în birou, în condițiile în care munca de acasă a devenit ceva obișnuit în această perioadă.
În aceste condiții, din ce în ce mai multe persoane și-au transformat balconul într-o oază de verdeață, un spațiu în care să lucrezi cu drag.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

VEZI ȘICum -ți prepari singură apă de trandafiri. Te scapă de problemele cu pielea și părul

Iată care sunt florile pentru balcon preferate de români:

Panseluțele

plante pentru balcon panselute

Colorate și ușor de întreținut, rezistente chiar și la temperatuti scăzute, panseluțele sunt plante ideale pentru balcon. Vor înveseli instant aspectul acestuia. Acestea se găsesc într-o varietate de culori, au un parfum discret, le place lumina și se udă moderat.

Mușcatele

plante pentru balcon muscate

Mușcata este una dintre plantele cel mai întâlnite în balcoanele românilor. Este frumoasă, viu colorată și, extrem de important, nu este deloc pretențioasă. Dacă ai grijă de ea, vei avea parte de florile ei superbe pe tot parcursul anului. Mușcatelor le place soarele, deci ar fi bine să aveți un balcon însorit, și au nevoie de o udare frecventă.

Petuniile

Plante pentru balcon Petuniile
Plante pentru balcon Petuniile

Petuniile sunt printre cele mai apreciate flori pentru balcon: sunt superbe, au o varietate de culori și dau un aspect minunat balconului. Au nevoie de mult soare și necesită udare frecventă. Te poți bucura de florile lor spectaculoase din mai până în octombrie.

Begoniile

plante pentru balcon begonia
plante pentru balcon begonia

Dacă vrei să ai o vară plină de culoare în balconul tău, atunci poți pune în ghivece și begonii. Se cultivă ușor și se simt excelent la umbră.

Hortensiile

plante pentru balcon hortensii
plante pentru balcon hortensii

Hortensiile sunt o alegere bună pentru decorarea balcoanelor: acestea au flori încă de la începutul verii și până spre sfârșitul toamnei. Iarna acestea trebuie ținute la o temperatură mai joasă, între 2 și 8 grade Celsius. Au nevoie de apă din abundență.

VEZI ȘI: Cât de des trebuie îți cureți locuința. Care sunt zonele cărora trebuie le acorzi atenție deosebită

Calibrachoa

plante pentru balcon Calibrachoa
plante pentru balcon Calibrachoa

“Clopotetii” plantei Calibrachoa sunt fermecători și îți pot transforma balconul într-un spațiu multicolor. Calibrachoa este o plantă curgătoare, care arată grozav în orice balcon, cu flori în diverse culori. Se întreține ușor, udându-se cu moderație, având nevoie de o temperatură de circa 20 de grade Celsius vara și 10 iarna. Îi place lumina, deci așezați această planta la soare.

Impatiens walleriana (Sporul Casei)

Sporul Casei este o superbă plantă curgătoare de balcon, care vine într-o varietate de culori. Este ușor de îngrijit, iar perioada ei de înflorire este între mai și octombrie.

flori pentru balcon sporul casei

SURSA FOTO: SHUTTERSTOCK

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri