studiu femei sprijin la batranete
Sanatate

Femeile intre doua varste, care au parte de sprijin din partea altor persoane, au sanse sa traiasca mai mult, arata un studiu realizat la Universitatea George Mason din SUA, potrivit The Quint.

Studiu: Singuratatea ne scurteaza viata. Ce spun cercetatorii

Femeile intre doua varste, care au parte de sprijin emotional ori de compania constanta a persoanelor dragi, au sanse sa traiasca mai mult, arata un studiu realizat la Universitatea George Mason din SUA, potrivit The Quint.

"Suportul social functional perceput, pe care l-am examinat in acest studiu, poate include daca o persoana crede ca ar putea primi sprijin emotional, sfaturi sau doar compania altora, cu care sa faca lucruri distractive, ceea ce poate ajuta la reducerea stresului", a spus Nancy Freeborne de la Universitatea George Mason, unul dintre realizatorii studiului.

Pentru realizarea cercetarii, oamenii de stiinta au analizat datele a peste 90.000 de femei, cu varste cuprinse intre 50-79 ani, aflate in ultima faza a menopauzei. Acestea au fost colectate pe o perioada de 10 ani.

Ei au analizat gradul de sprijin social pe care acestea l-au primit si efectul pe care acesta l-a avut asupra sanatatii femeilor. Concret, cercetatorii au examinat predispozitia acestora de a suferi de boli cardiovasculare.

Chiar si dupa contabilizarea unor factori precum venit, rasa si educatie care ar putea influenta rezultatele, cercetatorii au constat ca femeile din aceasta categorie de varsta care au avut un contact redus cu familia, prietenii si membrii comunitatii locale, au inregistrat o rata mai mare a mortalitatii in cei 10 anii.

Realizatorii studiului au descoperit ca femeile care nu au beneficiat de un nivel ridicat de suport din partea altor persoane au avut un risc de 20% mai mare de deces, comparativ cu persoanele care au raportat contrariul.

"Este un memento ca uneori cele mai simple lucruri - cum ar fi atingerea unei persoane dragi - poate avea cel mai profund impact", sustine Freeborne.

Pana in prezent, acesta este cel mai mare studiu care a analizat impactul suportului social perceput asupra bolilor cardiovasculare si al mortalitatii, au spus cercetatorii.

Etichete: studiu , femei , varsta

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri