tratament acnee in sarcina
Sanatate

Cum sa tratezi acneea din timpul sarcinii. Tratamentele la care poti apela

Tratamentul acneei in timpul sarcinii este mai mult local, restul solutiilor – antibiotice, acizi retinoici sau terapiile cu laser - nefiind recomandate. Din fericire, daca urmezi cativa pasi simpli, acneea poate fi tinuta sub control.

In timpul sarcinii poti apela la comprese cu apa plata, curatarea tenului de 2-3 ori pe zi folosind apa micelara si aplicarea unor geluri antiinflamatoare.

Desigur, e necesar sa ai un regim alimentar atent supravegheat: fara condimente, alcool, cafeina daca vrei un ten lipsit de imperfectiuni. Consuma multe alimente bogate in vitamina A, esentiala pentru sanatatea pielii. Printre cele mai recomandate sunt laptele, pestele fara mercur, ouale sau morcovii.

Daca problemele tale sunt mai grave si medicul iti permite, poti sa apelezi si la tratamentele facute in saloanele de cosmetica: Laser CO2, Laser fractional, Laser Erbium, microdermabraziune Silk Peel.

Ca remedii naturale, apeleaza cu incredere la bicarbinatul de sodiu amestecat cu putina apa, cu care sa iti masezi tenul. Poti face asta si cu amestecul din faina de ovaz si apa fiarta pentru a reduce inflamatia cauzata de aparitia cosurilor.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?