intrebari ginecolog
Sanatate

Pentru a te asigura ca beneficiezi la maxim de intalnirile cu medicul tau ginecolog, pune-i aceste intrebari:

Valorifica la maxim vizita la ginecolog. Intrebarile incomode pe care ar trebui sa i le adresezi medicului

Vizitele la cabinetul ginecologic sunt necesare, iar discutia cu medicul trebuie sa fie cat mai deschisa. Nu uita ca probleme stanjenitoare pot avea toate femeile, iar rolul cadrelor medicale este sa le rezolve. Pentru a te asigura ca beneficiezi la maxim de intalnirile cu medicul tau ginecolog, pune-i aceste intrebari:

  • Cand ar trebui sa iau in considerare inghetarea ovulelor?

Potrivit Dr. Sherry Ross, discutiile despre fertilitate ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru unele femei.

"Stim ca fertilitatea scade semnificativ la mijlocul anilor 30 si scade si mai aproape de 40. Daca esti singura si nici nu planuiesti sa devii mama in curand, s-ar putea sa fie timpul sa discuti despre inghetarea ovulelor.", spune ea.

  • Pot ramane insarcinata in timp ce sunt la menstruatie?

"In vreme ce este greu sa ramai insarcinata la menstruatie, exista multe femei care folosesc aceasta perioada ca forma de contraceptie", spune dr. Ross.

Chiar daca riscul este mic, tehnic poti ramane insarcinata, deoarece sperma poate trai pentru trei zile. Cel mai bine este sa discuti cu medicul tau despre fereastra fertila.

  • Pilulele anticonceptionale ingrasa?

Dr. Ross spune ca pilulele anticonceptionale au cu siguranta efecte secundare vizibile in primele doua trei luni de la administrarea lor, principalele fiind sangerarile neregulate, sani durerosi, greata, balonare si dureri de cap.

Se pare ca poti lua in greutate de la unu pana la trei kilograme, dar studiile arata ca acesta este un efect secundar temporar si poate disparea dupa primele trei luni.

  • Ma ingrijoreaza mirosul meu

Multe femei sunt deranjate de acest lucru. Multe dintre ele considera ca este vorba despre o infectie, insa parfumul specific zonei este normal si variaza in functie de variatiile hormonilor feminini. Pentru confortul tau psihic, este indicat sa-i spui medicului despre aceasta problema.

Alte intrebari gasesti AICI.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri