dezvoltare personala
Timp Liber

Dezvoltarea noastra ca oameni, a abilitatilor si competentelor, este foarte importanta. Invata sa investesti in propria persoana si fa din asta prioritatea ta. Uite cateva moduri care te vor ajuta in acest sens, conform Forbes:

10 moduri care te vor ajuta sa iti schimbi complet viata in doar un an

Dezvoltarea noastra ca oameni, a abilitatilor si competentelor, este foarte importanta. Invata sa investesti in propria persoana si fa din asta prioritatea ta. Uite cateva moduri care te vor ajuta in acest sens, conform Forbes:

  • Scrie un paragraf

Indiferent daca visezi sa scrii o carte, sa pui la cale un plan de afaceri sau sa iti dezvolti un blog, dedica-ti zilnic cateva minute pentru a scrie cateva fraze legate de obiectivele tale. Usor usor, va deveni o obisnuinta, iar motivatia ta va creste.

  • Verifica-ti zilnic contul bancar

Fa-ti un obicei din a-ti verifica conturile cel putin o data pe zi. Este importat sa stii mereu ce finante ai, astfel le vei gestiona mai atent.

  • Tempereaza-te

Cand ceva te supara sau enerveaza, inainte de a reactiona si de a-ti risipi energia, intoarce lucrul respectiv pe toate partile. Astfel vei reusi sa privesti obiectiv lucrurile.

  • Utilizeaza ceea ce ai

Data viitoare cand vrei sa iei cina in oras ori te gandesti sa iti achizitionezi noi haine, provoaca-te sa mananci ceea ce se afla in frigider si sa porti o tinuta pe care deja o detii.

  • Bea inca un pahar de apa

Nu pune presiune pe tine sa bifezi toate cele 8 pahare de apa pe care trebuie sa le bei zilnic. Concentreaza-te doar sa mai bei inca unul. Dupa care inca unul, pana ce consumi cantitatea zilnica recomandata.

  • Citeste mai mult

Poate nu esti fana cartilor, dar asta nu este o scuza. Urmareste oameni pe social media care impartasesc articole si idei interesante. Asculta o audiobook in timp ce iei micul dejun sau in drumul spre serviciu. In felul acesta vei afla noi informatii care s-ar putea dovedi utile.

  • Deconecteaza-te de la social media

Limiteaza-ti accesul la televizor sau social media. Nu trebuie sa renunti in totalitate la ele, insa poti folosi constructiv timpul pe care il aloci acestora.

  • Invata sa spui "nu"

Energia ta este limitata in fiecare zi. Prioritizeaza-ti interesele. Nu trebuie sa te simti rau daca spui "nu" unor propuneri. Este in cele din urma un mijloc de auto-conservare.

  • Alege-ti cu grija prietenii

Stii ca oamenii cu care petreci cel mai mult timp au un impact semnificativ asupra persoanei care vei deveni. Analizeaza cu atentia persoanele din anturajul tau si fa putina ordine in cercul de prieteni.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri