femeie care tine in mana o carte si in jurul careia zboara niste litere
Timp Liber

portret de femeie cu carte in mana

5 metode usoare si ieftine de a invata o limba straina

Probabil ai auzit ca a invata o noua limba este o sarcina mai usoara pentru copii decat pentru adulti, dar lucrurile nu stau chiar asa. Conform businessinsider, un studiu realizat recent de catre MIT a indicat ca persoanele cu varsta de peste 18 ani pot invata cu usurinta o limba straina, doar ca nu pot obtine aceeasi competenta cu a nativilor.

Daca esti dornica sa inveti o limba straina, iata cinci strategii usor de folosit pentru a acumula rapid cunostinte lingvistice:

  1. Utilizeaza o aplicatie

Pe piata se gasesc o multime de aplicatii care ofera lectii de gramatica pentru incepatori. Mai mult de atat, majoritatea sunt gratuite sau foarte ieftine.

Inainte de a alege una dintre ele, asigura-te ca stii caracteristicile specifice oferite de fiecare dintre aplicatii. De exemplu, multe dintre programe iti permit sa iti setezi obiective zilnice direct sau sa intri in legatura prin chat cu alti cursanti sau vorbitori nativi.

  1. Pune-ti in practica cunostintele

Cand esti deja sigura ca stapanesti vocabularul si regulile gramaticale de baza, poti trece la urmatorul nivel - verifica-ti cunostintele in convorbirile cu ceilalti. Nu numai ca astfel iti  vei imbunatati pronuntia, dar vei putea contrui si relatii cu oamenii din comunitatea respectiva.

Cum sa it fortezi creierul sa invete o limba straina

 

  1. Schimb de experiente

Astfel de programe unesc oamenii care spera sa poata invata o noua limba. De regula, la ele participa persoane care au diferite nationalitati si care acumuleaza cunostinte conversand, in limba materna, cu nativi.  

  1. Citeste cartile preferate si in alta limba

Daca sunt anumite carti care ti-au ramas in minte, ce ar fi sa le citesti si in alta limba? Ia ambele variante si ajuta-te de traducerea in limba ta materna cand intampini probleme. Aceasta abordare te va ajuta sa inveti cuvinte si sa intelegi expresii pe care nu le-ai gasi intr-un manual obisnuit.

  1. Asculta radio-ul sau uita-te la emisiuni in limba pe care vrei sa o inveti

Cartile audio, filmele, melodiile, emisiunile TV sau radio exclusiv in limba pe care o incerci sa o inveti sunt o modalitate buna de a dobandi cunostinte lingvistice. In acest mod iti vei forta creierul sa sintetizeze informatiile mai rapid.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri