bahia (2)
Timp Liber

Capitala braziliana a fericirii. Motive sa vizitezi Bahia, locul unde s-a nascut samba

E usor este sa te indragostesti de tot ceea ce iti ofera Brazilia. Plajele cu nisip alb, inconjurate de arbori de nuca de cocos sunt insa doar o parte din aventura pe care o ofera bijuteria Americii de Sud.

Brazilia, tara care a dat lumii fotbalul palpitant, superba plaja Copacabana si minunile Amazonului, ne ofera, de asemenea si Bahia, locul unde a luat nastere samba.

Bahia este, cu siguranta, una dintre cele mai frumoase unitati federative din tara si sufletul Braziliei. Numele ei provine de la capitanii Imperiului Portughez care au ocupat Brazilia in anii 1500.

Regiunea mai este denumita si capitala braziliana a fericirii dupa locuitorii sai veseli si nenumaratele petreceri de strada.

Ce ofera Bahia

Bahia are peste 1.000 de km de plaje cu nisip alb, iar cea mai atragatoare parte a sa este Pelourihno, unde poate fi admirata o zona de promenada cu strazi pietruite si cladiri in stil clasic, cu multe biserici si restaurante elegante.

Multumita tuturor diferitelor sale entitati georgrafice, Bahia este locul perfect pentru relaxare. Pe langa distractia la soare, iti poti descoperi sinele interior in timpul plimbarilor prin padurile bogate sau sa faci o scurta incursiune in timp vizitand obiectivele turistice sau diferite orase din zona.

Poti vizita Catedrala din Salvador, Fortul Sfantului Anton, Palatul Rio Branco, Liftul Lacerda, Biserica Ordem Terceira do Carmo, Muzeul orasului Salvador, Complexul Solar do Unhao sau plajele Porto Seguro, Trancoso Bahia, Praia do Forto.

Salvador este capitala statului Bahia

Capitala Salvador se afla la Baia de Todos os Santos si este un oras care abunda de culori, un amestec de vechi si nou. Orasul fost prima capitala a Braziliei si a ramas asa pana in 1763, cand a fost urmat de Rio de Janeiro.

Pe plan intern, orasul Salvador este renumit pentru bucataria, muzica si arhitectura sa.

La 2 ore de mers cu autobuzul se gaseste Praia do Forte, un sat de pescari, care dispune de una dintre cele mai frumoase plaje ale Braziliei. Locul este excelent pentru scufundari si observarea testoaselor gigant si a balenelor.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri