cat costa o vacanta in Zanzibar
Timp Liber

Cât costă o vacanță în Zanzibar. Ce poți face pe insulă: principalele obiective turistice și activități distractive

Printre destinațiile exotice preferate de români se numără și Zanzibar, o insulă care promite ofere un sejur de neuitat pentru iubitorii de soare, mare și relaxare. Dar toate acestea vin cu un preț, care poate fi mai mare sau mai mic în funcție de preferințele voastre, perioada în care decideți faceți sejurul, dar și ofertele puse la dispoziție de agențiile de turism. Cât costă o vacanță în Zanzibar? Un lucru este sigur, o vacanță în Zanzibar va costa cel puțin 1200 de euro de persoană.

Unde se află Zanzibar

Arhipelagul Zanzibar este situat în Oceanul Indian. Este un teritoriu autonom ce aparține Tanzaniei, renumit pentru plajele spectaculoase, viața marina și amestectul de mirodenii, fapt pentru care este numit şi insula condimentelor.

Când e cea mai bună perioadă a anului mergi în vacanță în Zanzibar

Cel mai bun moment pentru a vizita Zanzibar este din iunie până în octombrie în lunile uscate ale primăverii, când ploaia nu își face apariția.

Cât costă o vacanță în Zanzibar

Cum spuneam, costul unui sejur în Zanzibar depinde de mai mulți factori, perioada anului, așteptările voastre, dar și modul în care planificați vizitați insula, pe cont propriu sau printr-o agenție.

Am verificat ambele variante pentru tine. Așadar, cu o căutare pe Google am ajuns la concluzia un zbor dus-întors București - Zanzibar, Tanzania în lunia iulie începe de la 670 de euro de persoana, iar în octombrie de la 700 euro. În ceea ce privește cazarea în Zanzibar, preturile pentru o persoană încep de la 50 de euro/ noapte pentru o persoană și tot cresc în funcție de serviciile pe care le oferă, ajungând chiar la 500 de dolari pe noapte pentru un resort de lux, all inclusive.

În ceea ce privește un sejur în Zanzibar printr-o agenție, preturile încep de la 1200 de euro/ persoană pentru 7 nopți și includ bilete de avion, taxe aeroport și transfer aeroport - hotel, însă acesta este un preț standard, iar pentru un sejur de lux, all inclusive și alte servicii, prețurile vor crește.

La aceste sume adaugați și costurile dedicate activităților de pe insulă. Odată ajunși acolo veți vrea experimentați mâncăruri de tot felul, excursii, activități pe apă: snorkeling, scufundări etc.

Citeşte şi: Cât costă o vacanță în Maldive și care sunt principalele obiective turistice de pe insule. Ce poti vizita acolo

Top activități Zanzibar

Insula oferă o serie de activități vizitatorilor, care le va transforma sejurul într-unul de vis, dar le va goli și buzunarul.

Tur privat prin Stone Town - 35 de doalari/ persoană

zanzibar tur stone town

Snorkeling și tur cu delfinii, Mnemba Island - 70 dolari/ persoană

tur delfini zanzibar

Croazieră de o zi către reciful insulei Mnemba pentru snorkeling - 40 dolari/ persoană

recif zanzibar

Tur de jumătate de zi Prison Island - 45 dolari/ persoană

Zanzibar Prison,Island

Tur al mirodeniilor - 40 dolari / 2 persoane

condimente zanzibar
Etichete: vacanta , pret , zanzibar

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri