Timp Liber

Jumatate din absolventii de film sunt femei, insa, doar 5% dintre acestia sunt regizori care lucreaza la Hollywood. Nu este o problema existenta doar in Cetatea Filmului si multi regizori de sex feminin acuza ca exista prejudecati si dificultati pe care le intampina.

Cele mai bune filme regizate de femei in 2019. Ai urmarit peliculele?

Jumatate din absolventii de film sunt femei, insa, doar 5% dintre acestia sunt regizori care lucreaza la Hollywood. Nu este o problema existenta doar in Cetatea Filmului si multi regizori de sex feminin acuza ca exista prejudecati si dificultati pe care le intampina.

Cu toate acestea, exista femei care reusesc sa se impuna in acest domeniu, iar peliculele de mai jos sunt regizate de ele:

  • Atlantics (Mati Diop)

O tanara isi pierde iubitul pe mare in aceasta drama senegaleza de debut, parte comentariu social, parte poveste cu fantome ale trecutului. Un film romantic si melancolic, care functioneaza la maxim ca evocare a dramei pierderii si a solidaritatii feminine.

  • High Life (Claire Denis)
Frumoasa Italia… Țara care joacă rol de muză se lasă descoperită în Comorile ascunse ale Italiei, de la 21:00 pe Digi Life, în Digi Online.

Un grup de infractori este trimis intr-o misiune speciala in spatiu pentru a gasi o sursa alternativa de energie. In acelasi timp, o parte din infractori accepta sa devina subiectii unui experiment de reproducere umana. Printre cei aflati la bord se afla si Monte, un tanar care a devenit tatal lui Willow, o fetita foarte simpatica.

Desi inseminarea artificiala s-a petrecut fara acordul lui, pe masura ce sfarsitul calatoriei este tot mai aproape, Monte incepe sa o indrageasca. Imprevizibilul se produce, iar cei aflati la bord ajung intr-o situatie limita in urma unei furtuni radioactive care loveste nava.

  • Portrait of a Lady on Fire (Céline Sciamma)

Marianne este o pictorita angajata sa picteze potretul lui Héloise, o tanara aristocrata intoarsa de curand de la manastire, pe care o asteapta un mariaj nedorit. Héloise se opune destinului si refuza sa pozeze. De aceea, Marianne va fi nevoita sa o picteze in secret. Introdusa in cercul ei ca insotitoare, ea o priveste.

  • The Farewell (Lulu Wang)

O familie din China descopera ca bunica mai are doar putin de trait si, fara a-i spune acesteia motivul real, organizeaza o nunta fictiva pentru ca toti membrii familiei sa isi poata lua la revedere de la ea.

  • Harriet (Kasi Lemmons)

Filmul spune povestea extraordinara a lui Harriet Tubman, femeia care a evadat din sclavie si, cu curajul si tenacitatea care au caracterizat-o, a salvat sute de alti sclavi si a schimbat cursul istoriei.

  • Hustlers (Lorene Scafaria)

Inspirata dintr-un articol publicat in revista New York Magazine care a devenit viral in 2016, actiunea filmului Hustlers urmareste un grup de foste stripperite care se ambitioneaza sa se imbogateasca, folosind insa metode mai putin ortodoxe… isi jefuiesc fostii clienti.

Sursa foto: Hepta

Etichete: filme , top filme , femei regizor

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri