Cele mai frumoase biserici din Bucuresti
Timp Liber

Cele mai frumoase biserici din Bucuresti -SF Spiridon

Cele mai frumoase biserici din București, care impresionează atât prin arhitectura impunătoare, dar și prin atmosfera sacră

Pe orice meleag al României ai ajunge, vei întâlni cu siguranță o biserica frumoasă, care impresionează atât prin stilul arhitectural, cat si prin istoria din spatele acesteia, iar Bucureștiul nu face excepție. Ca sa te convingi, ți-am pregătit mai jos un top cu cele mai frumoase biserici din București.

Cele mai frumoase biserici din București

  1. Biserica Sfântul Elefterie Nou

Situată în cartierul Cotroceni, Biserica Elefterie este un lăcaș de cult de tip cruce greacă înscrisă, fiind un monument impunător atât de afară cât și din interior, unde se află o catapeteasma din lemn de cireș, unicat în România.

VEZI SI: Cele mai frumoase mănăstiri din România. Locurile unde credința și frumusețea naturii se îmbină într-o armonie perfectă

Cele mai frumoase biserici din Bucuresti
  1. Biserica Sf. Spidiron

Cu gândul la vacanță și călătorii? Hai în Digi Online să vezi Cele mai interesante hoteluri, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

La o distanță mică de Piața Sudului se află una dintre cele mai mari și frumoase biserici Din București, Biserica Sf. Spiridon.  Este o necropola domnească, clasată că monument istoric de categoria A (de importantă națională) și  un punct de reper pentru pelerinii și turiștii care vizitează capitală.

VEZI SI: Cele mai frumoase sate din Apuseni, locurile unde tradițiile și frumusețea naturii te vor cuceri

  1. Biserica Domniță Bălașa

Această biserica a fost construită în anii 1881-1885, în stil neoromantic și neobizantin și este declarată monument istoric, înscris în Lista monumentelor istorice din București, sector 5. Impresionează prin arhitectura și picturile deosebite, cât și prin grădina frumoasă care o înconjoară.

Cele mai frumoase biserici din Bucuresti

VEZI SI: Cele mai frumoase hoteluri din România. Unde să te cazezi pentru o experiență deosebită

  1. Biserica Kretzulescu (Crețulescu)

Considerată una dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură ale orașului de la sfârșitul perioadei brâncovenești, Biserica Crețulescu a fost ridicată în anii în anii 1720 -1722 prin grijă marelui logofăt Iordache Crețulescu și a soției sale Safta, una din fiicele domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Cele mai frumoase biserici din Bucuresti
  1. Biserica Rusă

Aflată în aproprierea Universității din București, acest lăcaș de cult a fost construit  la începutul secolului al XX-lea de către familia Romanovilor, la inițiativa ambasadorului rus Ghiers.

Biserica rusă impresionează prin aspectul arhitectonic deosebit, în stil rusesc, cum îi spune și numele și pictura interioară în ulei, în stilul vechii picturi bizantine sau al picturii de la Muntele Athos

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

       6. Biserica Teiul Doamnei Ghika

Fost paraclis al reședinței de vara a domnitorului Ghica, aceste monument istoric și lăcaș de cult este singurul din București  construit în stil neoclasic italian, cu o formă rotundă unică. Interiorul acesteia impresionează prin picturile in ulei in stilul bizantino-occidental, iar in jurul bisericii se regăsesc mormintelor foștilor membri ai familiei Ghica,  aproape toate fiind monumente de artă, în marmură.

SURSA FOTO: http://parohiateiuldoamneighika.ro/

 

 

Etichete: biserici bucuresti

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri