cele mai frumoase hoteluri din Romania
Timp Liber

Cele mai frumoase hoteluri din România. Unde să te cazezi pentru o experiență deosebită

Cine nu iubește vacanțele? Acele momente când singurele griji sunt reprezentate de spațiul din bagaje și imortalizarea celor mai frumoase momente. Și deși sunt la modă călătoriile făcute în afara țării, nu trebuie să ignorăm locațiile superbe pe care le oferă țara noastră. De la munte, la mare și delta, România este de-a dreptul superbă, impresionând prin diversitatea locurilor și colțurile de rai ce așteaptă sa fie descoperite. Totuși, știm ca locul de cazarea joacă un rol important într-o călătorie reușită, motiv pentru care ți-am pregătit o lista cu cele mai frumoase hoteluri din România.Veți a vea parte de experiențe inedite și veți descoperi locuri despre care nici nu bănuiați că pot există la noi în țară.

Cele mai frumoase hoteluri din România

1. Hotel Castel Transilvania, Baia Mare

Hotel Castel Transilvania, de patru stele, construit în stil arhitectural de inspirație medievală, se află la 3 km de Turnul Ștefan din secolul al XIV-lea și la 5 km de gara Baia Mare. În funcție de preferințe va puteți caza fie într-o camera sau un apartament, dotate cu aer condiționat, TV cu ecran plat, o zona de relaxare și un balcon sau terasă. Prețurile sunt variate, încep de la 198 lei/noapte pentru camera single și ajung la 530 lei pentru apartament de două persoane, iar micul dejun este inclus în preț.
Printre facilitățile hotelului găsiți o piscină, de care va puteți bucură cu familia, un restaurant cu atmosfera medievală, centru de masaj (contracost) și cadă cu hidromasaj (contracost).


2. Cuibul de lemn, Râșnov

Aceste case-cuib aflate în Râșnov, îmbina ospitalitatea veche și facilitățile moderne într-o manieră originală și primitoare. Sunt destinate atât familiilor cu copii, cât și cuplurilor și oamenilor de afaceri, dispunând de camerele duble, duplex, apartamente și săli de conferința. Hotelul dispune de saună și spa, teren de sport, închirieri de atv-uri si biciclete, iar prețul camerelor variază între 306 lei/noapte pentru cea single și 340 lei/noapte pentru camera duplex. Iar dacă optați pentru o garsonieră, prețul este de 420 lei/noapte.
În zona veți avea șansă să descoperiți atracții turistice precum: cetatea Râșnov, Castelul Bran, Muzeul Național Peleș și stațiunea Poiana Brașov.

VEZI SI: Cele mai frumoase sate tradiționale din Maramureș. Locurile de care te vei îndrăgosti la prima vedere


3. Akasha Healing Retreat, Peștera

Dacă ești pasionat de terapii holistice, yoga și un stil de viață sănătos, aproape de natură, acest loc este pentru ține. Aflat în satul Peștera, Akasha Healing Retreat dispune de 11 camere, a căror prețuri încep de la 70 euro/ noapte pentru camera standard și ajung la 120 euro/noapte pentru camera Queen B. Odată cu șederea voastră veți avea la dispoziție facilități precum cadă cu hidromasaj și saună, băuturi nelimitate (ceaiuri și cafea organice, apă filtrată), librărie, ore de yoga și meditație zilnice, activități de recreere. Iar pentru o experiență completă, oaspeții pot alege între cele trei programe, Weekend Retreat, Akasha Retreat Holiday și Akasha Retreat.

VEZI SI: Ce trebuie să stii când cumperi o rulotă sau o autorulotă

4. Pensiunea Atra Doftana

Desemnată în anul 2013 Pensiunea Anului la Gala de excelență în turism, Atra Doftana, aflată pe malul lacului Paltinu, la 90 de minute de București, dispune de 10 camere și oferă oaspeților activități precum drumeții pe munte, plimbări cu atv-ul și cu bicicletele, focuri de tabăra, plimbări cu caiacul, dar și posibilitatea de a cină în restaurantul lor gourmet de cinci stele.
Prețul unei camere începe de la 390 lei/noapte.

VEZI ȘIDestinații pentru vacanța de iarnă. Locurile unde sfidezi gerul și poți face plajă

5. Hotelul de gheață Bâlea Lac

Din top cele mai frumoase hoteluri din România, nu poate lipsi nici Hotelul de gheață Bâlea Lac. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe inedite, atunci o noapte petrecută la Hotelul de gheață este ceea ce va trebuie. Construit în fiecare an integral din zăpadă și din blocuri de gheață extrase din cel mai mare lac glaciar al Munților Făgăraş, acest hotel este ideal pentru iubitorii de iarnă.
Fiecare cameră dispune de sculpturi și piese de mobilier eclectice din gheață, echipate cu paturi și blănuri pentru confort termic, iar prețurile încep de la 500 lei/noapte. Iar pentru că tema principală este iarna, veți avea șansa să va bucurați de o cină în restaurantul lor de gheață, să vizitați biserica din gheață și să va aventurați împreună cu familia și prietenii în Winterpark-ul cu Snowmobile, Rafting și Tubing.

VEZI SI: Cele mai bune stațiuni de schi in România. Unde găsești cele mai bune pârtii din țară


6. Cob Village, Buzău

Situat pe Valea Buzăului, la aproximativ 20 km de orașul Buzău, satul de lut Cob Village, oferă oaspeților săi o experiență unică prin arhitectură caselor eco, hrană sănătoasă și activitățile de recreere în mijlocul naturii.
Prețul unei camere începe de la 230 lei/noapte, iar oaspeții vor la avea la dispoziție un bar, un restaurant, o grădina child-friendly și locul de parcare gratuit.


7. Conacul Archia, Deva

Pe deviza „un conac pentru boieri contemporani”, pensiunea Archia oferă oaspeților săi o experiență plină de eleganță. Amplasat pe un domeniu de 10 hectare, la marginea orașului Deva, conacul Archia dispune de 15 camere cu blazon și nume propriu, de la camera cu maci, la cea cu specific tradițional, englezesc sau tradițional.
Odată poposiți la acest conac, oaspeții se pot bucură de activități precum echitație, tenis, ciclism sau drumeții organizate la cerere, dar și de momente de relaxare petrecute la piscină sau saună pensiuni. Iar pasionații de gastronomie se pot delecta cu preparatele gourmet gătite în restaurantul propriu.
Prețurile de cazare încep de la 73 €/noapte.

Vezi si: Cele mai frumoase sate din Bucovina. Farmecul unei zone bogate în tradiții și atracții turistice

8. Rosen Vila, Sibiu

Situată în centrul istoric al Sibiului, Rosen Vila este locul perfect pentru iubitorii de vintage, confort și relaxare. Fiecare camera are propriul stil unic, cu decorațiuni realizate manual cu multă pricepere și măiestrie, mobiliere distincte și o paletă de culori deosebită, detalii menite să va ofere o atmosfera relaxantă și o ședere cu totul specială. Un avantaj în plus este că va veți puteți bucura de un mic dejun delicios și sănătos, tip bufet suedez, în aer liber, în grădina frumos amenajată.
Prețurile încep de la 202 lei/noapte.

Vezi si: Tradiții și obiceiuri de Crăciun. Cum sărbătoresc românii nașterea Domnului

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?