Putna
Timp Liber

Cele mai frumoase sate din Bucovina. Farmecul unei zone bogate în tradiții și atracții turistice

Nu e nevoie de bilet de avion pentru a evada într-o oază de liniște, dar dacă tot vrei să îl cumperi alege să aterizezi pe aeroportul din Suceava. Meleagurile noastre îți pot tăia răsuflarea cu frumusețea lor dacă știi unde să te uiți. Aruncă o privire la satele din Bucovina, zonă bogată în tradiții și atracții turistice. Farmecul ei așteaptă să fie descoperit de tine. Iată o listă cu cele mai frumoase sate din Bucovina, pe care le vezi măcar o dată în viață:

Marginea

Satul Marginea, unul dintre cele mai frumoase sate din Bucovina, este un centru de artă culturală, unde poți admira și chiar încerca meștesugul olăritului. Ceramica produsă aici de olarii moldoveni este unică în lume pentru culoarea neagră obținută după arderea lutului, dar și pentru motivele tradiționale folosite pentru a împodobi vasele.

În acest sat există case care păstrează arhitectura veche de câteva secole, iar în apropiere se află un izvor sărat despre care se spune că are puterea de a vindeca reumatismul.

Ciocănești

Satul Ciocănești este un muzeu compus din 600 de case decorate după arhitectura tradițională, urmând modelele luate de pe costumul popular. Satul cultural al României încă din 2014 se află pe locul 6 în topul celor mai colorate destinații turistice din Europa.
Localnicii de aici te pot învăța meșteșugul sculpturii în lemn. În acest sat mai găsești un muzeu al ouălor încondeiate și o biserică veche din secolul XIX.

Cele mai frumoase sate din Bucovina

Cârlibaba

In top cele mai frumoase sate din Bucovina satul Cârlibaba în care a descălecat Bogdan Vodă, eveniment istoric menționat în cronicile călugărilor de la Mănăstirea Putna încă din 1629. Este, de asemenea, satul în care se zice că trăia demult o vrăjitoare. Ea locuia la gârla unui râu pe care oamenii l-au numit Gârla Babei. De aici a derivat numele satului.

Cârlibaba
shutterstock_52274083

Zona merită vizitată mai ales în perioada sărbătorilor, căci obiceiurile străvechi păstrate de săteni reflectă stilurile celor trei comunități: română, ucraineană și germană. Nu ratați ocazia de a face drumeții și de a ajunge la stânele ciobanilor pentru a gusta preparate culinare alese: mielul în smântână, tochitura și urda proaspătă cu sare.

Comuna Putna

Comuna Putna sau Ierusalimul românesc, cum i se mai spune, impresionează prin cadrul natural pitoresc, dar și prin liniștea adusă de locașurile sfinte. Aici turiștii pot vizita și spune o rugăciune la Mănăstirea Putna, la Biserica Nașterea Maicii Domnului ce datează încă din 1900 sau la biserica de lemn din Putna. Chilia lui Daniil Sihastru este găsită tot în această comună.
Zona atrage anual turiști români și străini atât pentru locurile sfinte cât și pentru frumusețea dealurilor împădurite cu rășinoase și foioase.

Putna
shutterstock_109253936

Dorna Cândrenilor

Comuna Dorna Cândrenilor de la poalele munților este cunoscută mai ales pentru izvoarele sale termale. Există un stabiliment balnear cu băi carbogazoase și nămol construit încă din 1898. Casele locuitorilor sunt mari, din lemn și decorate în același stil, cu motive tradiționale.
Sătenii oferă o atenție deosebită mediului, de aceea Dorna Cândrenilor este una dintre cele mai curate comune din România. Aici poate fi găsită și o rezervație naturală.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Îți recomandăm și: 

Cele mai frumoase sate tradiționale din Maramureș. Locurile de care te vei îndrăgosti la prima vedere

Cele mai bune stațiuni de schi in România. Unde găsești cele mai bune pârtii din țară

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri