Cele mai frumoase sate tradiționale din Maramureș
Timp Liber

Cele mai frumoase sate tradiționale din Maramureș

Cele mai frumoase sate tradiționale din Maramureș. Locurile de care te vei îndrăgosti la prima vedere

Maramureșul, epicentrul tradițiilor, impresionează prin frumusețea naturala a locurilor, portul tradițional, preparatele culinare ce te vor lăsa cu gura apă și viața satelor pline de poveste. Ca o gură de aer proaspăt, Maramureșul este locul perfect pentru a evada din rutina zilnică și a pătrunde într-o atmosfera de basm. Iată o listă cu cele mai frumoase sate tradiționale din Maramureș, ce merită vizitate.

VEZI SI: Ce trebuie să stii când cumperi o rulotă sau o autorulotă


1. Breb

Popularizat de Prințul Charles, care a cumpărat câteva case din zonă, pe care le-a reabilitat, este unul dintre cele mai frumoase sate din Maramureș și din România. Fascinat de măreția locurilor, de tradițiile locale și așezările construite cu sute de ani în urmă, Prințul Charles a avut doar cuvinte de laudă la adresa Maramureșului, zona prezentată și în documentarul Wild Carphatia.

În acest sat, tradițiile sunt respectate cu sfințenie, iar în perioada sărbătorilor, turiștii au ocazia de a lua parte la obiceiurile localnicilor și de a le admira portul tradițional.

Tot în satul Breb, vei descoperi și câteva comori naturale, precum Lacul Morărenilor sau Ocna Șugatag, dar și biserica de lemn ce datează din anul 1300.

VEZI ȘIDestinații pentru vacanța de iarnă. Locurile unde sfidezi gerul și poți face plajă


2. Preluca Nouă

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un loc ce te va cuceri prin peisajele superbe, cărările sale înguste și simple, casele din pământ și paie, și localnici primitori, dornici să împărtășească tradițiile păstrate din strămoși în strămoși.

La fel ca și Breb, Preluca Nouă a fost desemnat unul dintre cele mai frumoase sate din Maramureș, iar turiștii nu vor regreta decizia de a ajunge pe aceste meleaguri de poveste.


3. Săpânța

Aflat la 18 km de Sighetu Marmației, Săpânța este unul dintre cele mai frumoase sate tradiționale din Maramureș. Deși cunoscut pentru Cimitirul Vesel, care reprezintă principalul obiectiv turistic din zona, Săpânța nu are doar atât de oferit.

Turiștii pot vizita Rezervația naturală ” Mlaștina Poiana Brazilor ” sau pot descoperi Vâltorile din Săpânța, niște construcții inedite care au rolul de a crea vârteje puternice pe rău și de a acționa asemănător unei mașini de spălat.

Nici Mănăstirea Peri nu este de ratat, cea mai înalta biserică din lume, având 78 de metri înălțime.


4. Vișeul de Sus

Cele mai frumoase sate tradiționale din Maramureș - Vișeul de Sus


Vișeul de Sus este locul unde poți pleca într-o călătorie unică cu „Mocănița”. Tot aici te poți bucura de delicii tradiționale și parcurge cel mai atractiv traseu din Munții Maramureșului – traseul din Valea Vaserului. La fel ca și celelalte sate tradiționale din Maramureș, Vișeul de Sus nu este nelipsit de mănăstirile și bisericile frumoase, considerate adevărate opere de artă.


5. Bârsana


Ultimul, dar nu cel din urmă, Bârsana este un sat tradițional apreciat în întreaga lume, care atrage în fiecare an mii de turiști.
Faima locului se învârte în jurul mănăstirii Bârsana, una dintre cele opt biserici aflate pe Lista Moștenirilor Internaționale a UNESCO, însă nu trebuie să te limitezi la atât. Te poți plimbă pe Valea Izei și admira peisajele verzi care ți se vor derula în fața ochilor ca o poveste.

 

SURSA FOTO: SHUTTERSTOCK

VEZI SI: Top 5 cele mai populare nume romanesti de copii si semnificatia lor

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri