femeie masina de spalat
Timp Liber

Stim cel mai bine ce inseamna sa ai o garderoba complexa, dulapul nostru fiind plin de piese vestimentare pe care pur si simplu le iubim si pe care am dori sa le purtam la nesfarsit. Totusi, daca nu avem grija de ele, se vor deteriora.

De ce sa nu cureti hainele delicate la masina de spalat. Mic ghid pentru indepartarea petelor

Stim cel mai bine ce inseamna sa ai o garderoba complexa, dulapul nostru fiind plin de piese vestimentare pe care pur si simplu le iubim si pe care am dori sa le purtam la nesfarsit. Totusi, daca nu avem grija de ele, se vor deteriora.

Din pacate, in efortul de a reduce costurile, tot mai multi producatori fac haine de calitate inferioara, care intra la apa, se scamoseaza si decoloreaza mai rapid. Astfel ca, ignorand etichetele cu instructiunile de curatare, poti fi tentata sa arunci continutul cosului de rufe in masina de spalat si sa-ti distrugi anumite obiecte vestimentare.

"Spalatul de mana este in cele din urma cea mai sigura modalitate de a evita incovenientele si eventualele lacrimi... in special pentru tesaturile delicate, cum ar fi casmirul, matasea si dantela", spune Gwen Whiting, co-fondatorul unei companii de curatare a tesaturilor.

Pe langa hainele din aceste materiale, indicat este sa speli la mana piesele vestimentare care au strasuri, margele, ciucuri, paiete ori care sunt homemade.

Cum sa speli de mana hainele din materiale delicate

Umple o chiuveta sau un lighean cu apa - fierbinte pentru hainele din tesaturi sintetice sau din bumbac si rece pentru textilele mentionate mai sus. Adauga un pic de detergent, amesteca pana se dizolva si pune piesele vestimentare. Nu este nevoie sa freci hainele pentru ca se pot deteriora. Lasa-le in apa timp de zece minute, apoi clateste detergentul.

Indicat este sa nu le storci si rasucesti ci sa le pui pe partea laterala a chiuvetei pentru a se scurge apa din tesaturi. In caz contrar, le poti schimba forma. Imediat ce apa s-a scurs, intinde-le la uscat.

Cum speli hainele din casmir, lana, matase si dantela la masina de spalat

Conform HuffPost, daca timpul nu iti permite, poti curata hainele delicate la masina de spalat. Doar asigura-te ca le pui intr-o punga din plasa si alegi un program dedicat acestor tipuri de haine cu un numar mic de rotatii.

Sursa foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?