pijamale cuplu
Sanatate

Cât de frecvent ar trebui să ne spălam pijamalele, potrivit oamenilor de știință

Leanne Stapf, COO la Autoritatea Națională Americană de Curățenie, a vorbit cu jurnaliștii de la Well+Good și le-a explicat cât de des ar trebui, de fapt, să ne spălam pijamalele.

Potrivit lui Stapf, hainele sau lenjeria de noapte ar trebui să aterizeze în mașina de spălat după o singură purtare: „Mulți oameni presupun că pijamalele nu se murdăresc deoarece nu sunt purtate afară și le îmbracă doar atunci când dorm. Cu toate acestea, nu este cazul”, a spus ea.

„Pe langă acumularea de transpirație peste noapte, pielea noastră se regenerează și exfoliază constant. Celulele moarte, împreună cu germenii acumulați din activitățile zilnice, se transferă pe pijamale."

Situația prezentată de ea este valabilă pentru persoanele care au o zi plină de activități și nu fac duș înainte de culcare.

Melissa Maker, care se ocupă de blogul Clean My Space, susține că articolele vestimentare care intră în contact direct cu pielea nu trebuie purtate mai mult de o dată. Regula este cu atât mai importantă când vine vorba de lenjeria intimă.

Fiecare stil de viată ar trebui să dicteze însă cât de des ne spălăm și schimbăm pijamalele. În cazul respectării unei igiene corespunzătoare, pijamalele pot fi purtate câteva zile la rând. Cu alte cuvinte, dacă intră în contact direct cu pielea proaspăt spălată și nu se udă noaptea din cauza transpirației.

Persoanelor care se încălzesc excesiv pe parcursul somnului li se recomandă să poarte un set proaspăt de pijamale în fiecare seară.

Foto: Shutterstock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri