perne dureri de gat
Timp Liber

Foarte multe persoane se trezesc cu dureri de gat si, de cele mai multe ori, vinovata e suprafata pe care dorm. Perna gresita poate agrava durerile de cap, de gat si de umeri, accentuand in acelasi timp disconfortul si respiratia suieratoare.

Te trezesti cu dureri de gat sau umeri? Ce perna ar trebui sa alegi pentru a avea un somn linistit, fara disconforturi

Foarte multe persoane se trezesc cu dureri de gat si, de cele mai multe ori, vinovata e suprafata pe care dorm. Perna gresita poate agrava durerile de cap, gat si umeri, accentuand in acelasi timp disconfortul si respiratia suieratoare.

Durerea resimtita "poate fi o combinatie intre modul in care va odihniti intr-o anumita noapte, pozitia in care adormiti sau faptul ca nu va puteti misca mult in timpul noptii", spune Jordan Metzl.

Cu alte cuvinte, exista o multime de factori in joc, dar daca gatul te doare constant, perna poate fi vinovatul. Daca sacul pe care iti pui capul seara de seara nu iti sprijina corespunzator corpul, el poate declansa problemele mentionate mai sus.

"Daca perna nu ofera suportul necesar, ceea ce inseamna ca este prea grea sau prea inalta, va poate pune gatul intr-o pozitie ciudata si poate crea tensiune", explica medicul specialist in medicina sportiva, Elizabeth Barchi.

Tipuri de perne care nu provoaca dureri de gat

Din spuma cu memorie

Acestea ofera sustinere ferma gatului. Daca ai un somn agitat si obisnuiesti sa te misti mult in timpul noptii, o perna facuta dintr-un singur strat nu este cea mai buna solutie pentru tine fiindca te va incomoda, facandu-te sa te simti incordata. In schimb, potrivita este perna realizata din mai multe straturi de spuma cu memorie. Acestea iti vor oferi o senzatie mai ferma fara sa ai senzatia ca iti tii capul pe o... caramida.

Din pene

La fel ca cele realizate din spuma cu memorie, pernele din pene ofera suport, se conformeaza diferitelor pozitii de dormit si sunt grozave daca ai un somn agitat.

Pernele de primavara

Sunt confortabile si s-a dovedit ca reduc durerile de gat, asa ca merita sa le incerci.

Sursa foto: Shuttestock

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?