dureri de cap
Sanatate

Fiecare durere de cap este neplacuta. Dar de ce unele persoane experimenteaza o suferinta diferita? Ar trebui tratata in alt fel fiecare durere de cap? Neurologul Molly Rossknecht a raspuns la aceste intrebari.

Te doare des capul? Afla cu ce tip de durere te confrunti si ce anume o provoaca

Fiecare durere de cap este neplacuta. Dar de ce unele persoane experimenteaza o suferinta diferita? Toate durerile de cap ar trebui tratata in alt fel? Neurologul Molly Rossknecht a raspuns la aceste intrebari.

Ea a declarat pentru Pure Wow ca unele dintre cele mai frecvente tipuri de dureri de cap sunt: migrenele, cefalee de tensiune, tip cluser si cele sinusale.

  • Migrenele

"Sunt caracterizate prin dureri moderate pana la severe, care se resimt de obicei in zona ambelor tample sau doar uneia si dureaza ore in zile. Unii pacienti au simptome inainte de a aparea migrena. Este mai mult sau mai putin un semn de avertizare- de obicei, o tulburare vizuala", spune dr. Rossknecht.

Sunt mai frecvente la femei si pot veni cu alte simptome precum sensibilitatea la lumina, sunet, greata, varsaturi sau ameteli.

Ce anume provoaca o migrena? Exista o multime de factori declansatori, inclusiv modificari hormonale, deshidratare, stres, schimbari de vreme, alimentatie deficitara, lipsa somnului, consumul de alcool.

  • Cefaleea de tensiune

Acest tip de durere de cap este cauzata de corpul prea incordat. Potrivit Dr. Rossknecht, durerile de cap sunt relativ frecvente si sunt adesea declansate de stres sau postura gresita.

Durerea poate fi descrisa ca o senzatie usoara in jurul gatului si fruntii. Spre deosebire de migrene, acest tip de durere de cap nu este insotita de greata, sensibilitate la lumina si sunet.

  • Dureri de cap tip cluster

In timp ce femeile sunt mai predispuse sa sufere de migrene, baietii se pot confrunta cu dureri de cap tip cluster. Dr. Rossknecht le descrie ca pe un disconfort resimtit in spatele si in jurul ochiului.

Simptomele sunt: umflarea pleoapelor, transpiratie faciala, congestie nazala, inrosirea ochilor. O astfel de durere de cap poate dura de la 15 minute la trei ore si se pot intampla de mai multe ori intr-o zi.

"Cluster" inseamna ca un ciclu de dureri de cap zilnic poate dura luni intregi, apoi se poate opri complet timp de mai multe luni. Durerile de cap tip cluster sunt mai frecvente primavara si toamna.

  • Durerile de cap sinusale

Acestea sunt adesea doar migrene cu simptome asociate ale sinusului, in plus greata si sensibilitate la lumina. Cand vine vorba de declansatori, durerile de cap sinusale pot fi provocate de modificarile sezoniere sau alergiile de mediu.

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri