meserii barbati
Timp Liber

Din ce in ce mai multe femei incep sa activezi in domenii care pana nu de mult erau dominate de barbati.

Tot mai multe femei isi aleg meserii de barbati. Care sunt domeniile preferate de ele

Din ce in ce mai multe femei incep sa activeze in domenii care pana nu de mult erau dominate de barbati.

Unele dintre ele fac aceasta alegere din necesitate, altele pentru ca doresc acest lucru, insa a devenit destul de normal sa vedem o femeie la volanul unui taxi, in postura de agent de politie sau de paza ori lucrand in constructii, cot la cot cu barbatii.

Aceasta tendinta a luat start inca din timpul celor doua razboaie mondiale, cand doamnele si domnisoarele au primit sarcini care inainte erau rezervate barbatilor. Ele au fost puse in situatia de a munci in fabrici, in industrie sau sa se ocupe de tot ceea ce este necesar pentru a contribui la supravietuirea tarii in lipsa reprezentantilor sexului puternic.

In prezent, in SUA, numarul femeilor care lucreaza in domeniul transporturilor si al marfurilor a crescut cu 43%, fata de anul 2000. Si in domeniul constructilor activeaza cu 23% mai multe doamne, in vreme ce cresterea sesizata in domeniul slujbelor mai periculoase, precum agent de politie, este de 40%.

Femeile se adapteaza sa lucreze in sectoare considerate drept masculine si demonstreaza ca sunt pricepute, insa reticenta de a le accepta si ideile preconcepute sunt greu de invins.

Sursa foto: iStock/ Getty Images

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri