Harry și William
Actualitate

Harry și William / Profimedia Images

Adevărul despre relația dintre prințul Harry și fratele său, prințul William. Detaliu ascuns din declarația ducelui de Sussex

Un detaliu ascuns din declarația recentă a prințului Harry scoate la iveală tensiunile continue dintre el și fratele său, prințul William, conform unor analize făcute de experții regali. Dezvăluirea vine pe fondul speculațiilor continue despre distanțarea dintre cei doi frați, agravată după interviul exploziv al lui Harry cu Oprah Winfrey și publicarea memoriilor sale, „Spare”.

Expertul regal Gareth Russell a analizat declarația emisă atunci când s-a anunțat că Regele Charles nu se va întâlni cu Harry în timpul vizitei sale recente în Marea Britanie. Russell a subliniat faptul că, deși declarația menționa programul încărcat al regelui, nu făcea nicio referire la prințul William sau la soția sa, prințesa Catherine de Wales.

„Este cu adevărat interesant că William nu a fost menționat deloc”, a declarat Russell pentru The Sun. „Această tăcere își spune propria poveste și arată că nimeni nu se aștepta ca cei doi să se întâlnească.”

Citește și: Relația dintre William și Harry, în continuare „pe butuci”. Condiția pusă de prințul de Wales ca să aibă o întâlnire cu fratele lui

În același timp, s-a dezvăluit că prințul Harry a primit o invitație de la Regele Charles să rămână într-o reședință regală în timpul călătoriei sale în Marea Britanie, dar a ales în schimb să stea la un hotel. Potrivit editorului regal al Sunday Times, Roya Nikkhah, Harry a solicitat inițial să stea într-o reședință regală, iar Regele Charles a fost de acord, oferindu-i astfel ocazia de a petrece timp împreună. Cu toate acestea, declarația publică a lui Harry a indicat că tatăl său era prea ocupat pentru a-l vedea.

„Toată narațiunea din momentul în care a aterizat și am primit acea declarație de la purtătorul de cuvânt al lui Harry, care spunea că nu este posibil ca Harry să-și vadă tatăl, a ridicat multe semne de întrebare”, a spus Nikkhah în podcastul „The Royals with Roya and Kate”. „Realitatea este că Charles a spus da, te rog, vino și stai într-o reședință regală. Așa ar fi făcut mult mai ușor să se vadă.”

Editorul adjunct al The Times, Kate Mansey, a adăugat că o sursă de la palat a dezvăluit că Regele a fost surprins și rănit de declarația lui Harry. „Cineva de la palat mi-a spus că Regele a fost lovit de acea declarație pe care a făcut-o Harry”, a explicat Mansey.

Citește și: Kate Middleton, „rănită și insultată de afirmațiile făcute de Meghan Markle și prințul Harry”. Ce decizie ar fi luat ea și William

Relația dintre cei doi frați și restul familiei regale a fost tensionată în ultimii ani, culminând cu publicarea memoriilor lui Harry și interviurile acestuia, care au adus în prim-plan numeroase probleme și conflicte interne. Deși a existat speranța că relația lui Harry cu tatăl său s-ar putea repara, mai ales după întâlnirea lor recentă în urma diagnosticării lui Charles cu cancer, ultimele evenimente sugerează că există încă multe obstacole de depășit.

Harry a fost recent în Marea Britanie pentru a participa la evenimente legate de Jocurile Invictus, un proiect de suflet pentru ducele de Sussex. Cu toate acestea, vizita sa a fost umbrită de speculațiile continue despre starea relațiilor sale cu familia regală, în special cu fratele său, prințul William.

Intrebarea zilei

Cum vă petreceți prima lună de vară?

Partenerii Nostri