angelina Jolie
Actualitate

Angelina Jolie a început să apară din nou pe covorul roșu. / Foto: Profimedia

Angelina Jolie a făcut publică scrisoarea unei tinere afgane despre drepturile femeilor în timpul regimului taliban

O scrisoare adresată actriţei americane Angelina Jolie detaliază situaţia drepturilor fundamentale care le sunt negate femeilor din Afganistan după ce trupele talibanilor au preluat anul trecut controlul asupra acestei ţări, informează DPA.

Angelina Jolie a distribuit această scrisoare pe Instagram şi a spus că a primit-o de la o tânără afgană care nu a mai putut să meargă la şcoală după ce talibanii au preluat controlul în Afganistan în vara anului 2021, potrivit Agerpres.ro

"Simt că femeile nu au niciun drept de a vorbi sau de a-şi promova ideile", afirmă autoarea scrisorii publicate de actriţa americană.

Citește și: Angelina Jolie încă îi trimite cadouri de Crăciun fiului fostului ei soț, Billy Bob Thornton. „Ne distram tare împreună cu ea”

"Drepturile le sunt luate femeilor şi ele nu mai au voie să facă nimic în această ţară. În urmă cu câteva săptămâni, când talibanii au arestat două femei care şi-a ridicat glasurile pentru a cere drepturi pentru femei şi libertate, mi-am spus că acesta este sfârşitul şi că este posibil ca eu să nu mai pot să ies niciodată din casă sau chiar să nu mai pot să vorbesc niciodată în public, doar pentru că sunt fată", a adăugat tânăra afgană.

Talibanii au preluat puterea în Afganistan în august 2021.

Angelina Jolie, care nu a făcut public numele autoarei scrisorii pentru a-i proteja identitatea, i-a îndemnat pe admiratorii ei să lupte pentru a se asigura că femeile din Afganistan "nu vor fi uitate".

"Vă rog, urmăriţi ceea ce se întâmplă în Afganistan, unde tinerele femei sunt luate din casele lor pe timpul nopţii sub ameninţarea armelor şi apoi dispar, iar noi restricţii sunt impuse în privinţa libertăţii femeilor şi a fetelor zi după zi", a adăugat actriţa americană, premiată cu Oscar.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: De ce nu iese Brad Pitt la întâlniri după despărțirea de Angelina Jolie. Apropiat al actorului: ”Vrea să găsească pe cineva special!”

Angelina Jolie se implică de mulţi ani în susţinerea unor cauze sociale. Actriţa americană a fost numită ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în 2001 şi trimis special al aceleiaşi organizaţii din cadrul ONU în 2012. De asemenea, pe lângă vizitele întreprinse în zeci de tabere de refugiaţi, vedeta hollywoodiană militează pentru respectarea drepturilor femeilor şi ale minorităţilor şi promovează diverse programe dedicate siguranţei alimentare şi drepturilor copiilor la educaţie.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri