angelina jolie
Actualitate

Angelina Jolie a fost impresionată de poveștile refugiaților ucraineni. / Foto: Profimedia

Angelina Jolie, impresionată de dramele refugiaților din toată lumea: "Sunt recunoscătoare că și-au împărtășit poveștile cu mine"

În 20 iunie a fost cinstită Ziua Mondială a Refugiatului, iar anul acesta, data a căpătat o semnificație și mai mare, de la începutul războiului din Ucraina. Angelina Jolie a marcat ziua printr-o postare pe Instagram, prin intermediul căreia a transmis cât este de impresionată de toți cei care și-au pierdut totul și au trebuit să fugă din cauza conflictelor militare.

Actrița de 47 de ani a dezvăluit că a luat cina cu refugiați din mai multe părți ale lumii: Egipt, Ucraina, Afganistan, Mali, Congo, Nigeria, Gambia, Kurdistan și Coasta de Fildeș, în cadrul unui eveniment făcut posibil de organizații caritabile.

Citește și: Shiloh, fiica Angelinei Jolie care voia să devină băiat, transformare spectaculoasă. Are 16 ani și e pasionată de dans

"Sunt recunoscătoare că în timpuri grele în lume, acești oameni curajoși și-au împărtășit poveștile și timpul cu mine. Familia, prietenii și mâncarea aduc oamenii împreună, așa că am fost onorată să fiu înconjurată de prieteni cu care să mănânc, să împărtășesc și să învăț", a scris Angelina în dreptul imaginilor postate pe contul ei, în care apare socializând cu copii și adulți de toate vârstele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În urmă cu doar o săptămână, vedeta a vorbit despre felul în care copiii din Ucraina sunt afectați de război, spunând că cel puțin 277 de copii au fost uciși și alți 456 au fost răniți din 24 februarie încoace, când a început invazia rusă. 

În luna mai, Angelina Jolie a fost în vizită în Ucraina. Aceasta a ajuns atunci în Liov. A vizitat un orfelinat, un spital, un centru de reabilitare și un punct de distribuire a ajutoarelor. Actrița a trecut și printr-o sperietură zdravănă, după ce a auzit sirenele care anunțau un raid aerian  și a fost dusă imediat ăntr-un buncăr.

Citește și: Angelina Jolie, în vizită la copiii ucraineni internaţi la spitalul Bambino Gesú din Roma: "Mă rog ca acest război să se sfârşească"

"Ca mulţi dintre voi, mă rog pentru oamenii din Ucraina. Mă concentrez asupra faptului ca tot posibilul să fie făcut pentru a asigura protecţia şi drepturile umane de bază pentru cei strămutaţi şi refugiaţii din regiune. Am văzut deja informaţii privind victimele şi oamenii au început să-şi părăsească locuinţele pentru a căuta siguranţa. Este prea devreme să ştim ce se va întâmpla, dar semnificaţia acestui moment - pentru poporul ucrainean şi pentru statul de drept internaţional - nu poate fi exagerată", a transmis Angelina după vizita în Ucraina.

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri