cuplu ucraina
Actualitate

James și Olya s-au căsătorit în Kiev, cu două zile înainte să înceapă războiul. / Foto: Profimedia

Luna de miere s-a transformat într-o fugă din calea războiului. James și Olya și-au abandonat viața din Kiev la două zile de la nuntă

În loc să plece în luna de miere, un cuplu care s-a căsătorit în Kiev cu doar două zile înainte de începerea războiului s-a văzut nevoit să fugă din țară. Britanicul James Galbraith și soția sa, ucraineanca Olya Osadcha, aveau plănuită o vacanță în Coreea, în care urmau să plece imediat după nunta din 22 februarie.

Planurile celor doi proaspăt căsătoriți s-au schimbat brusc două zile mai târziu, când Rusia a invadat Ucraina. Aceștia au fost nevoiți să-și strângă câteva lucruri și să părăsească apartamentul lor din Kiev, în mai puțin de o oră de când au auzit primele bombardamente.

Citește și: Imagini rare cu fetele lui Vladimir Putin, pe când erau adolescente. Pozele au fost făcute publice de un fost apropiat al președintelui

cuplu ucraina

În loc să ajungă în Coreea de Nord, locul neobișnuit pe care-l aleseseră pentru a-și petrece prima vacanță în calitate de soț și soție, James și Olya au fugit spre Polonia, destinație spre care au ajuns în aproximativ 30 de ore.

James și Olya, adăpostiți de prieteni în Polonia

James, originar din Londra, și-a cunoscut soția, ghid turistic la Cernobîl, prin intermediul muncii, iar în ultimul an și-au plănuit nunta, scrie Mirror. Au ajuns în Katowice, Polonia, în casa unor prieteni, unde au rămas până Olya a primit viza pentru Marea Britanie, iar acum sunt în siguranță în țara natală a bărbatului de 28 de ani.

Citește și: Prim-balerină a Teatrului Bolșoi, reacție dură: “Îmi este ruşine de Rusia. Oamenii mor. Nimic nu poate justifica războiul!”

cuplu ucraina

"Am plecat aproape imediat și ne-am lăsat apartamentul cu susul în jos în timp ce ne-am împachetat bagajele și am ieșit repede. Călătoria noastră din Kiev a început la 6:45 dimineața și nu am ajuns în Polonia decât a doua zi la 11 dimineața. Din cauza traficului ne-a luat 18 ore să ajungem până în Liov, apoi am luat trenul până în Polonia, care nu a fost deloc ieftin, dar era singura noastră opțiune pentru a fi în siguranță. A fost cel mai înfricoșător și emoționant moment prin care am trecut. Rachetele treceau pe deasupra capetelor noastre, iar sirenele sunau în tot orașul. Acum sunt tancuri și convoaie militare pe străzile pe care le știu atât de bine, în locul pe care-l numim acasă. A fost groaznic să vedem animale abandonate pe stradă în timp ce oamenii se evacuau, tați care își sărutau copiii și soțiile și rămâneau în urmă. Eu și Olya suntem în siguranță, dar vă rog să nu uitați de cei mulți care nu au fost îndeajuns de norocoși să părăsească Ucraina sau la cei care au rămas pentru a apăra țara", a povestit James pentru presa britanică.

Citește și: Veronika Didusenko, fostă Miss Ucraina, a reușit să fugă din calea războiului: “Nu a existat niciun moment în care sirenele să nu sune”

Foto: Profimedia

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri