Presentation Of Addresses By Both Houses of Parliament To His Majesty King Charles III
Actualitate

Regele Charles III și Camilla, regina consoartă. Getty Images

Camilla va avea o ceremonie proprie, urmând să fie încoronată ca Regina Consoartă. Prințul Philip nu a beneficiat de același tratament

Regele Charles al III-lea urmează să fie încoronat oficial pe data de 6 mai 2023 la Westminster Abbey. În același timp, Camilla va primit titlul de Regină Consoartă, având propria ceremonie de încoronare. Prințul Philip, soțul regretatei Regine Elisabeta a II-a, nu a beneficiat de acest tratament la momentul încoronării acesteia. 

Marea Britanie se va bucura anul viitor de o nouă încoronare, după aproape 70 de ani de când Regina Elisabeta a devenit oficial suverană. După moartea sa, Charles a preluat tronul, iar în mai 2023 acesta va fi încoronat oficial. Deși Camilla nu va fi alături de Regele ei, ea va avea parte de o încoronare proprie, devenind Regina Consoartă. 

Citește și: De ce este data încoronării Regelui Charles al III-lea o zi specială pentru prințul Harry și Meghan Markle

Ultima Regină Consoartă a fost Regina Mamă, care a domnit alături de Regele George al VI-lea, în 1937. Cu toate acestea, prințul Philip nu a fost încoronat atunci când soția sa, Regina Elisabeta, a preluat tronul după decesul tatălui său. 

Conform monarhiei, soțiile regilor sunt cunoscute drept regine consoarte, însă soții reginelor sunt cunoscuți doar de prinți consorți. Titlul de regină poate însemna fie o „femeie monarh”, fie „soția monarhului”, acest lucru nu se aplică și la bărbați, fiindcă titlul de rege se referă doar la monarhul domnitor. Acesta este și motivul pentru care prințul Philip, cunoscut sub numele de duce de Edinburgh, nu a primit titlul de Rege Consort, deși era căsătorit cu Regina Elisabeta. 

Citește și: Prima fotografie cu regele Charles al III-lea alături de celebra cutie roşie, publicată de Palatul Buckingham

Deși, chiar dacă nu a avut parte de o încoronare oficială, prințul Philip a ținut să-i aducă un omagiu Reginei Elisabeta în timpul încoronării sale din iunie 1953. „Eu, Filip, duce de Edinburgh, devin omul tău, președinte al vieții și al închinării pământești; iar credința și adevărul îți voi aduce, să trăiesc și să mor pentru tine, împotriva tuturor oamenilor”, a spus prințul Philip. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri