Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle
Actualitate

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle / Getty Images

De ce este data încoronării Regelui Charles al III-lea o zi specială pentru prințul Harry și Meghan Markle

Palatul Buckingham a anunțat că noul Rege va fi încoronat oficial pe data de 6 mai 2023. Deși, inițial, se specula că încoronarea ar putea avea loc pe 2 iunie, pentru a onora data încoronării Reginei Elisabeta a II-a, care a avut loc în 1953, evenimentul va avea loc mai devreme. Însă, data era deja programată pentru un alt eveniment, fiind o zi foarte specială pentru prințul Harry și Meghan Markle. 

„Încoronarea va reflecta rolul monarhului de astăzi și va privi spre viitor, având în același timp rădăcini în tradițiile de lungă durată ale familiei”, a spus palatul într-un comunicat, adăugând că regina Camilla va fi încoronată alături de soțul ei. Respectând tradiția regală, ceremonia va începe la Westminster Abbey din Londra, unde monarhii britanici au fost încoronați în ultimii 900 de ani.

Cu toate acestea, ziua de 6 mai are o însemnătate aparte pentru prințul Harry și Meghan Markle, care își vor sărbători a patra aniversare a fiului lor, Archie Harrison, în ziua încoronării Regelui. 

Citește și: Data la care ar putea fi încoronat regele Charles al III-lea. Cum va arăta ceremonia, care va fi una mai modestă decât a mamei sale

Încoronarea marchează a doua oară când un eveniment regal atât de important cade într-un weekend de naștere pentru unul dintre copiii prințului Harry și ai lui Meghan Markle. În timpul verii, fiica lor Lilibet a împlinit un an pe 4 iunie, a treia zi în care s-a sărbătorit Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta.

Anul acesta, ducele și ducesa de Sussex au organizat o petrecere pentru a sărbători ziua lui Archie, chemând o mulțime de prieteni apropiați la casa lor din Frogmore Cottage. La scurt timp după eveniment, o sursă apropiată ducilor a declarat pentru revista People că Regele Charles s-a bucurat de vizita fiului său, alături de cei doi nepoți. 

„A fost o vizită fantastică. Prințul a fost încântat să-și vadă nepotul și să-și cunoască nepoata pentru prima dată”, a spus sursa, adăugând că a fost „minunat” să-i aibă înapoi pe ducele și ducesa de Sussex în Marea Britanie.

Citește și: Regele Charles al III-lea așteaptă apariția cărții lui Harry, înainte de a lua o decizie cu privire la titlurile lui Archie și Lilibet

Călătoria ducilor de Sussex în Marea Britanie de anul acesta a marcat prima vizită a micuței Lilibet în Regatul Unit. Fiica lui Meghan Markle și a prințului Harry s-a născut în California, în iunie 2021, și nu a apucat să vadă încă țara natală a tatălui său. În același timp, a fost ceva nou și pentru Archie, care, deși s-a născut în Londra, în 2019, acesta nu a mai vizitat țara de când avea doar 6 luni. 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri