printul harry
Actualitate

Prințul Harry / Foto: Profimedia

Când a aflat, de fapt, prințul Harry de moartea bunicii sale. Ar fi fost ignorat total de fratele lui în acele momente sensibile

Potrivit unei noi cărți despre familia regală britanică, scrisă de Omid Scobie, bun prieten al ducilor de Sussex, prințul Harry nu a fost anunțat la timp despre degradarea rapidă a stării de sănătate a reginei Elisabeta a II-a. Mai mult, a aflat odată cu restul lumii că bunica lui s-a stins.

În septembrie 2022, Harry și Meghan erau în Marea Britanie pentru o serie de angajamente. În același timp, Buckingham a anunțat că regina Elisabeta a II-a a fost sfătuită de medici să se odihnească. A doua zi dimineață, Meghan și Harry nu aveau idee că Palatul plănuia deja ultimele ore ale reginei și primele zile ale noului monarh. 

Un număr necunoscut l-a sunat pe prinț și, deși de obicei nu răspundea la astfel de apeluri, Meghan l-a sfătuit să o facă, se arată în cartea "Endgame", citată de cei de la People. La telefon era tatăl lui, cu care nu vorbise prea des în ultimele luni, care-l anunța că el și Camilla urmau să plece la Balmoral, unde prințesa Anne era deja la căpătâiul reginei. În același timp, l-a sfătuit să ajungă degrabă în Scoția.

Prințul Harry ar fi fost ignorat total de fratele lui în acele momente sensibile de familie

Harry a încercat să ia legătura cu fratele lui și i-a trimis un SMS pentru a-l întreba cum vor ajunge el și Kate în Scoția și dacă ar putea merge împreună. Nu a primit niciun răspuns, însă. 

Cu nicio informație din partea celorlalți membri a familiei, Harry și Meghan au acționat de parcă erau legați la ochi. Prințul a aflat că William obținuse un zbor cu unchii lor, Edward și Andrew, dar Harry nu a putut lua legătura cu nimeni pentru a li se alătura. "A fost supărător să asiste la asta. Harry a fost lăsat complet singur", a spus o sursă apropiată de ducii de Sussex.

Prințul a mai primit un telefon de la tatăl lui, care i-a spus să meargă singur în Scoția, adică fără Meghan. Charles l-a asigurat în același timp că nici Kate nu va fi prezentă. Încă un mesaj a plecat de la Harry spre William, dar, din nou, niciun răspuns.

"William l-a ignorat. E clar că nu voia să-și vadă fratele", a mai spus o sursă apropiată familiei. Harry a închiriat cu 37.000 de dolari un avion privat. Pe drum au apărut tot felul de informații care spuneau că regina se stinsese deja, dar prințul nu avea cum să le verifice pentru că tatăl lui nu avea un telefon mobil, iar fratele nu-i dădea niciun semn.

Când a aflat prințul Harry că bunica lui a murit

Chelsea Flower Show
Regina Elisabeta și prințul Harry, în Londra, 2015. Getty Images

La 15.50, William și unchii lui au aterizat în Scoția, dar regina murise deja de 40 de minute. Harry nu avea încă nicio idee, deși avionul lui a decolat de abia la 17:35. Din cauza vremii nefavorabile, aeronava privată în care se afla a trebuit să facă mai multe ture în jurul aeroportului până când a putut ateriza. La 18:30, Palatul a anunțat moartea reginei, dar Harry era încă în aer. Când a aterizat, a primit pe telefon un mesaj de la Meghan, care-i spunea să o sune urgent, urmat de un anunț al BBC, care dădea breaking news că Elisabeta a II-a a murit.

"Harry a fost dărâmat. Relația lui cu regina era totul pentru el. Ea și-ar fi dorit ca el să afle (despre moartea ei-n.r.) înaintea lumii întregi. (Palatul) Ar fi putut aștepta încă puțin, nu ar fi însemnat nimic în ansamblu, dar nimeni nu a respectat asta", a transmis un prieten al lui Harry, citat în noua carte a lui Omid Scobie, "Endgame".

Când a ajuns la Balmoral, Harry a fost întâmpinat călduros de prințesa Anne, care l-a dus în camera reginei și l-a lăsat câteva momente pentru a-și lua adio de la bunica lui. Prințul nu a putut da cu ochii de Charles, Camilla sau William, care deja plecaseră la domeniul Birkhall. Încă o dată, el nu a fost invitat. S-a retras în camera lui, tulburat de rollercoasterul emoțional din acea zi.

Citește și: De ce nu s-ar ajunge niciodată la un divorț oficial între Meghan Markle și prințul Harry. Cei doi ar putea urma “calea Hollywood”

Citește și: Cum a ”privit” regina Elisabeta a II-a decizia lui Harry de a se stabili în SUA. Adevărul a ieșit la iveală după moartea ei

Citește și: Cum și-a trăit regina Elisabeta a II-a ultimele zile: cină cu verii ei, aduceri aminte și momente în fața televizorului

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri