Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a/ Profimedia
Actualitate

Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a/ Profimedia

Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Monarhul s-a stins din viață la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Casa Regală a început deja demersurile pentru înmormântarea suveranei și încoronarea noului rege al Marii Britanii, Regele Charles al III-lea. 

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, la reședința sa de la Castelul Balmoral. Fiul său, prințul Charles, a moștenit astfel tronul regal, devenind Regele Charles al III-lea, iar soția sa, Camilla, a devenit regina consoartă. 

Potrivit presei internaționale, înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc pe 19 septembrie, la 10 zile de la moartea sa. Sicriul va fi purtat de la Westminster Hall într-o procesiune până la abaţie. Se vor păstra două minute de reculegere în toată ţara. După slujba de o oră, o mare procesiune ceremonială va însoţi sicriul până la Hyde Park, unde va fi transferat din trăsura cu tunuri în maşina funerară de stat şi va călători spre Windsor. După o procesiune prin Windsor, va avea loc o slujbă de înmormântare la Capela St George, Castelul Windsor, în timpul căreia sicriul va fi coborât în cavoul regal. 

Citește și: Imagini istorice din copilăria și tinerețea reginei Elisabeta a II-a. De la micuța cu păr creț la conducătoarea unui regat

Slujba va fi televizată și se așteaptă ca membrii familie regale să meargă în spatele sicriului Reginei, la fel cum au făcut-o și la înmormântarea Dianei, prințesei de Wales și a ducelui de Edinburgh.

Șefii de stat, prim-miniștrii și președinții, membrii regali europeni și personalități-cheie din viața publică vor fi invitați să se adune în Capela St. George, care poate ține o congregație de 2.000 de persoane.

Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a/ Profimedia
Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a/ Profimedia

Locul final de odihnă al Reginei va fi la capela memorială a Regelui George al VI-lea, o anexă la capela principală, unde au fost înmormântați părinții ei, împreună cu cenușa surorii ei, prințesa Margareta. De asemenea, sicriul lui Filip se va muta de la Bolta Regală la capela memorială pentru a a fi alături de cel al Reginei.

Citește și: Prințul Charles devine regele Marii Britanii, iar soția sa, Camilla, regina consoartă. Prima declarație a suveranului

Sicriul va fi transportat de la Castelul Balmoral spre Palatul Holyroodhouse. Va fi organizată o procesiune ceremonială de la Holyrood, de-a lungul Royal Mile, până la Catedrala St Giles, pentru o slujbă la care vor participa membrii familiei regale. Apoi, Catedrala St Giles se deschide publicului timp de 24 de ore. Conform planurilor London Bridge, Regele Charles trebuia să meargă la Palatul Westminster pentru a primi condoleanțe. Apoi va pleca la Edinburgh. În primul său act de suveran, va participa la ceremonia cheilor de la Palatul Holyroodhouse, urmată de o slujbă la Catedrala St Giles. Va avea prima audiență cu premierul Scoției și va primi, de asemenea, condoleanțe din partea Parlamentului scoțian.

Intrebarea zilei

Ce faceți de 1 Mai și de Paște?

Partenerii Nostri