Bela Chatwin
Actualitate

Bela Chatwin, înainte de excursia buclucașă / Foto: Profimedia

Ce a pățit o fată care a adormit pe plajă. Când s-a trezit, nici sora ei nu a recunoscut-o: "M-am îngrijorat că voi arăta așa mereu"

O tânără de 21 de ani din SUA a ajuns de nerecunoscut după ce a adormit pe plajă, câteva ore, în timpul unei vacanțe. Fața Belei Chatwin s-a umflat foarte tare din cauza unei alergii puternice la soare. Char și sora ei mai mică s-a speriat când a văzut-o.

O femeie care a adormit pe plajă a ajuns să arate ca un "extraterestru", după cum i se spunea deseori în acea perioadă, din cauza soarelui. Bela nu a mai fost recunoscută de prieteni și familie după ce fața i s-a umflat foarte tare în vacanță.

Citește și: Beneficiile cremei de protecție solară. De ce ar trebui să folosim întotdeauna o cremă cu SPF înainte să ieșim din casă

Bela Chatwin
Fața tinerei s-a umflat foarte tare după ce a adormit la plajă. / Foto: Profimedia

Intoxicația solară este un caz sever de arsură solară, de obicei cauzată de radiațiile ultraviolete care inflamează pielea. Bela a adormit fără să vrea pe plajă, fără să-și dea cu cremă SPF, de aici și reacția exagerată a pielii ei. Medicii i-au spus că a făcut alergie la soare. I-au trebuit trei săptămâni să se recupereze, ajutată de creme pe bază de steroizi.

Sora ei mai mică nu a recunoscut-o

Citește și: Povestea fetei care s-a născut în închisoare, iar acum e studentă cu bursă la Harvard. Aurora nu a avut un început ușor în viață

Fața Belei a devenit atât de umflată încât propria ei soră mai mică nu a recunoscut-o, iar alții i-au spus că arată ca "un extraterestru". După investigațiile medicale, a reieșit că fata suferă de fotodermatită, o alergie pe viață la soare. Nu fusese niciodată diagnosticată până la acel episod, întrucât înainte a aplicat întotdeauna cremă cu factor de protecție solară, lucru pe care jură că-l va face și de acum înainte. Mai mult, îi încurajează și pe alții să nu subestimeze importanța utilizării SPF-ului.

"În ziua aceea am fost cu o prietenă la plajă. Era înnorat și nu foarte cald. Am dormit vreo cinci ore. Am crezut că prietena mea mă va trezi, dar a adormit și ea. A doua zi aveam fața foarte roșie, începuse să se umfle și să-mi apară vezicule. Mi-am dat seama că era ceva mai grav decât o arsură solară normală. De abia puteam deschide ochii. Oameni complet străini veneau la mine și mă întrebau ce e în neregulă. Nici măcar sora mea nu m-a recunoscut. Am mers la doctor și mi-a spus că sunt cel mai grav caz de alergie solară pe care l-a văzut. De atunci am fost extrem de atentă. Sunt alergică și nu vreau să mai trec niciodată prin asta", a povestit Bela, care lucrează ca designer interior.

"Mi-au trebuit vreo trei săptămâni ca să-mi revin, dar la început m-am îngrijorat că voi arăta așa pentru totdeauna. Am plâns mult, nu voiam ca cineva să mă vadă, mi se spunea că arăt ca o broască țestoasă sau ca un extraterestru", a mai declarat tânăra, conform Mirror.

Intrebarea zilei

Cum vi se par prețurile de pe litoral din acest sezon?

Partenerii Nostri