Cum se aplică corect crema cu factor de protecție solară/ Shutterstock
Frumusete

Cum se aplică corect crema cu factor de protecție solară/ Shutterstock

Cum să aplici corect crema cu factor de protecție solară. Tot ce trebuie să știi pentru a-ți proteja pielea vara aceasta 

Factorul de protecție solară este unul dintre cele mai căutate ingrediente. În ultimii ani, tot mai multe femeie au început să folosească creme cu SPF pentru a-și proteja pielea de radiațiile ultraviolete. Potrivit experților, această cremă trebuie purtată zilnic, fie că este vreme frumoasă afară, fie că plouă. Cu toate acestea, tu știi cum se aplică corect?

Produsele cu SPF au devenit populare pentru beneficiile pe care le oferă pielii noastre. Acestea reduc riscurile de cancer de piele și ajută la încetinirea semnelor de îmbătrânire. „Putem preveni până la 80% din îmbătrânirea pielii prin utilizarea corectă a cremei solare zilnice, pe tot parcursul anului”, a declarat dermatologul Sam Bunting.

Citește și: Beneficiile cremei de protecție solară. De ce ar trebui să folosim întotdeauna o cremă cu SPF înainte să ieșim din casă

Deși din ce în ce mai mulți oameni au început să folosească această cremă cu SPF, puțini sunt cei care știu cum se aplică corect pentru a avea parte de o protecție cât mai mare. Dermatologul Sam Bunting a declarat pentru Vogue că a învățat o metodă inteligentă pentru aplicarea acestui produs, care este sigură și dă rezultate. 

„Aveți nevoie de un sfert de linguriță (sau 1,25 ml) de protecție solară pentru față și folosiți aceeași cantitate și pentru gât.”, a explicat Dr. Bunting. „De asemenea, puteți folosi tehnica celor 13 puncte pentru a vă asigura că acoperiți pielea uniform. Această metodă este cea mai ușoară. Doar puneți 13 puncte pe față și apoi întindeți bine până când crema intră în piele”. 

Medicul dermatolog susține că această tehnică este folosită atât pentru cremele cu un factor de protecție mai mic, cât și pentru cele cu factor de protecție mare. Nu trebuie să reduceți cantitatea pe care o aplicați. 

Citește și: Cum alegi cea mai bună cremă cu SPF pentru copilul tău

O altă greșeală comună este omiterea zonelor cheie, precum linia părului, pleoapele și urechile, dar și faptul că loțiunea nu este reaplicată la câteva ore. „Nicio protecție solară nu oferă o protecție fiabilă după ce au trecut două ore, așa că trebuie să o aplicați din nou în mod regulat. Dacă purtați machiaj puteți folosi un fond de ten cu SPF, astfel că puteți reîmprospăta stratul fără să stricați machiajul.”

Etichete: ten , piele , soare , crema spf , spf

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri