Regina Elisabeta/ Getty Images
Actualitate

Regina Elisabeta/ Getty Images

Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și ce se va întâmpla cu banii monarhului. Suverana a domnit 70 de ani

Regina Elisabeta s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Suverana este considerată cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, iar de-a lungul timpului a reușit să acumuleze o avere uriașă. Câți bani avea aceasta și cine va moșteni averea. 

Regina Elisabeta a II-a a fost una dintre cele mai bogate femei din lume, averea ei ajungând la suma de aproximativ 500 de milioane de dolari. Aceasta a avut cea mai lungă domnie, de 70 de ani, bucurându-se de confortul oferit de statutul de monarh și de un stil de viață opulent. 

Suverana a moștenit 150 de milioane de dolari de la regretata sa mamă, potrivit Forbes. Pe lângă acești bani, Regina Elisabeta avea și alte surse de venit. Ea a deținut mai multe proprietăți, precum Palatul Buckingham, Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde a și murit, și domeniul Sandringham Estate, acesta din urmă fiind lăsat moștenire de la tatăl ei, regretatul rege George al VI-lea, având o valoare estimată la circa 175 milioane de dolari.

Cu toate acestea, Sally Bedell Smith, autoarea scrierii biografice publicată în 2012, „Elizabeth the Queen: The life of a Modern Monarch”, spune că „Regina nu este atât de bogată cum cred ceilalți”.

Citește și: Ultimele fotografii cu regina Elisabeta a II-a în viață.Detaliul care a stârnit îngrijorare, dar pe care toți l-au pus pe seama vârstei

De-a lungul timpului averea Reginei Elisabeta a fost foarte discutată și analizată, însă nu s-a aflat niciodată cu exactitate câți bani deținea monarhul în conturi. O parte din banii suveranei veneau din investiții, aproximativ 75 de milioane de dolari, din proprietăți și din colecția de timbre care valorează circa 75 de milioane de dolari. 

Odată cu moartea sa, fiul acesteia, prințul Charles, a moștenit tronul și, implicit, o parte din averea regretatei Regine. Palatul Buckingham, bijuteriile coroanei regale şi colecţia de artă nu au făcut parte din averea Reginei Elisabeta, ele fiind păstrate pentru noile generaţii. 

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Suverana Marii Britanii avea 96 de ani, iar starea ei de sănătate se degradase în ultimele luni. La ultima ei ieșire publică, în 6 septembrie, când a întâmpinat-o pe Liz Truss, noul premier britanic, la Balmoral, imaginile au arătat-o mai fragilă ca oricând. Aceasta s-a stins în Scoția.

Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic, devenind iubită și respectată și dincolo de granițe. Aceasta a declarat iubire și credință veșnică monarhiei, motiv pentru care a spus întotdeauna că va domni până la moarte, așa cum s-a și întâmplat.

Citește și: Secretele longevității reginei Elisabeta a II-a. Care erau preferințele ei în ceea ce privește alimentația

„Regina a murit în liniște la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine. Joi, 8 septembrie", a apărut imediat și pe site-ul oficial al Casei Regale, care a îmbrăcat haine de doliu.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri