regina elisabeta II
Actualitate

De-a lungul timpului, experti de renume in cosmetica au analizat chipul Reginei Elisabeta pentru a descoperi cum reuseste sa se mentina atat de bine la varsta de 93 de ani.

Secretele longevității reginei Elisabeta a II-a. Care erau preferințelei ei în ceea ce privește alimentația

Oameni din toate colțurile lumii deplâng trecerea în neființă a reginei Elisabeta a II-a. Considerată un simbol al loialității și al demnității, aceasta a domnit timp de șapte decenii, timp în care a atins inimile multor oameni și, prin stilul ei de viață, a influențat chiar și mâncarea pusă pe mesele din toate colțurile lumii, potrivit fostului ei bucătar de la Palatul Buckingham.

Citește și: Imagini istorice din copilăria și tinerețea reginei Elisabeta a II-a. De la micuța cu păr creț la conducătoarea unui regat

Regina Elisabeta a II-a a trăit în lumina reflectoarelor. A știut, însă, să apară mereu doar când era nevoie și, în timp ce mulți oameni se arătau impresionați de longevitatea ei și de stilul ei de viață, au fost oameni din jurul ei care i-au dezvăluit secretele. Printre aceștia se număăr Darren McGrady, un chef cunoscut drept bucătarul reginei Elisabeta, care a lucrat pentru ea la Palatul Buckingham timp de 15 ani.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

În cartea pe care a lansat-o de curând - Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen, acesta a vorbit despre obiceiurile alimentare ale reginei Elisabeta a II-a, care era, spre surprinderea multora, extrem de simple.

Potrivit acestuia, regina Elisabeta a II-a obișnuia să mănânce la micul dejun pâine prăjită cu marmeladă, iar prânzurile și cinele erau, de asemenea, ușoare. McGrady susține, însă, că aceasta detesta mâncărurile cu usturoi ori cu prea multă ceapă. Uneori, însă, ea se răsfăța cu somon poșat, diferite prăjituri pe care le servea la ceai, dar și cu altele.

Citește și: De ce nu a mers Kate Middleton în Scoția, alături de soțul ei, pentru a fi lângă regina Elisabeta a II-a. Cele două se admirau reciproc

Mai exact, regina Elisabeta a II-a iubea cocktail-urile cu gin. Tocmai această pasiune a determinat-o să-și lanseze propriile sortimente de la Palatul Buckingham și de la Casa Sandringham, care erau făcute cu ingrediente din grădina ei. Prefera, însă, să le bea sub formă de cocktail sau ca gin martini ori gin și Dubonnet.

regina elisabeta dieta

De asemenea, în fiecare după-amiază, regina Elisabeta consuma ceaiul Early Grey, un ceai negru și bergamotă, pe care-l bea fără zahăr și fără lapte. Pasiunea ei pentru ceai s-a răspândit, evident, la nivel golbal, această aromă devenind extrem de populară. De asemenea, uneori, la ceaiul de la ora 5, ea se răsfăța cu sanvișuri cu somon afumat și cremă de brânză.

În ceea ce privește alimentația ei, regina Elisabeta a II-a prefera mâncărurile ușoare, bogate în proteine. Nici legumele nu lipseau din farfuria ei, potrivit bucătarului ei. De asemenea, ea prefera și preparatele din vânat, mai exact era un adevărat fan al hamburgerilor făcuți din carne de căprioară. Deși nu mânca la cină cartofi, paste sau cereale, aproape întotdeauna voia desert, iar printre dulciurile ei favorite se număra tortul cu ciocolată și biscuiți.

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Întreaga planetă este în doliu, după ce regina Elisabeta a II-a a murit! Suverana Marii Britanii avea 96 de ani, iar starea ei de sănătate se degradase în ultimele luni. La ultima ei ieșire publică, în 6 septembrie, când a întâmpinat-o pe Liz Truss, noul premier britanic, la Balmoral, imaginile au arătat-o mai fragilă ca oricând. Aceasta s-a stins din viață în Scoția.

regina elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a a murit în Scoția, la 96 de ani, înconjurată de familie / Foto: Royal Family Facebook

Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic, devenind iubită și respectată și dincolo de granițe. Aceasta a declarat iubire și credință veșnică monarhiei, motiv pentru care a spus întotdeauna că va domni până la moarte, așa cum s-a și întâmplat.

Citește și: De ce nu i-a plăcut niciodată reginei Elisabeta a II-a să locuiască în Palatul Buckingham. Un fost angajat a făcut dezvăluiri

"Regina a murit în liniște la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine. Joi, 8 septembrie", a apărut imediat și pe site-ul oficial al Casei Regale, care a îmbrăcat haine de doliu.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri