King Charles III coronation
Actualitate

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip alături de copiii lor - Charles, Edward, Andrew și Anne. Profimedia

Ce crede prinţesa Anne despre domnia fratelui ei, regele Charles al III-lea: Nu prea ştiu ce altceva am putea face

Prinţesa Anne, fiica regretatei regine Elisabeta a II-a şi sora regelui Charles al III-lea, a declarat că reducerea dimensiunii monarhiei britanice "nu este o idee bună", într-un interviu acordat pentru postul public canadian de televiziune CBS, informează AFP.

"Din punctul meu de vedere, nu cred că este o idee bună. Nu prea ştiu ce altceva am putea face", a declarat prinţesa britanică, în vârstă de 72 de ani, referindu-se la măsurile luate în ultimii ani pentru a reduce stilul de viaţă al familiei Windsor.

Acel proiect de reducere era evocat în special "într-o epocă în care existau mai mulţi membri" în familia regală, a precizat ea.

Undeva în Africa de Sud, Rita Miljo este Doamna cu Babuinii. Aceasta a salvat peste 500 de exemplare. Pe DIGI Animal World și DIGI Online, azi de la 21:00.

Potrivit mass-media britanice, regele Charles al III-lea ar putea decide să reducă efectivele de angajaţi din serviciul său, precum şi numărul membrilor din familia regală care primesc sarcina de a îl reprezenta în cadrul unor misiuni oficiale, cu scopul de a reduce astfel costurile pentru contribuabilul britanic.

Declaraţiile prinţesei Anne au fost făcute cu doar câteva zile înaintea încoronării regelui Charles al III-lea, programată sâmbătă la abaţia Westminster din Londra, un eveniment la care sunt aşteptaţi mii de britanici şi de turişti, precum şi numeroase personalităţi politice, inclusiv prim-ministrul canadian Justin Trudeau.

Viaţa Camillei, prima regină consoartă divorţată din Regatul Unit, în zece date cheie. Fostul ei soț va fi prezent la încoronare

Princess Anne’s take on the monarchy under King Charles while interviewed on Canadian TV.
Prințesa Anne. Profimedia

Prinţesa Anne, considerată cel mai activ membru al familiei regale, nu se așteaptă la surprize în timpul domniei lui Charles

Prinţesa Anne, care ocupă locul al 16-lea în ordinea de succesiune la tron, este considerată cel mai activ membru al familiei regale, după ce a participat la 214 evenimente oficiale în 2022.

Ea a adăugat că nu se aşteaptă la schimbări majore sau la surprize în timpul domniei fratelui ei mai mare.

"Ştiţi la ce să vă aşteptaţi, pentru că el se pregătea deja (să devină rege - n.r.) de ceva vreme, iar eu nu cred că se va schimba", a declarat prinţesa britanică în interviul difuzat luni.

Val de comentarii după ce Kate Middleton a făcut publică o fotografie cu fiica ei: ”Seamănă atât de mult cu tatăl ei!”

Princess Anne’s take on the monarchy under King Charles while interviewed on Canadian TV.
Prințesa Anne. Profimedia

Potrivit prinţesei Anne, familia regală a Regatului Unit va continua să susţină domnia lui Charles, aşa cum a făcut-o şi în cazul mamei sale, regina Elisabeta a II-a, decedată în decembrie 2022.

O ceremonie oficială este de asemenea programată sâmbătă la Ottawa pentru a marca încoronarea lui Charles al III-lea, monarhul fiind şeful statului canadian, cu spectacole artistice şi un omagiu adus prin 21 de salve de tun ce vor fi trase de pe colina Parlamentului.

Canadienii au păreri împărţite despre subiectul monarhiei: potrivit unui sondaj realizat recent de Ipsos, 54% dintre ei consideră că ţara lor ar trebui să renunţe la regalitate, al cărei rol este în prezent în mare parte onorific.

Doar 56% dintre canadieni sunt convinşi că Charles al III-lea va face o treabă bună în calitate de rege, comparativ cu 80% care o susţineau pe mama lui.

"Vreau doar să subliniez faptul că monarhia oferă Constituţiei canadiene un anumit grad de stabilitate pe termen lung. De fapt, este destul de dificil să obţii acest lucru într-o altă manieră", a adăugat prinţesa Anne în acelaşi interviu.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri