Tessa Hansen-Smith este alergică la apă/ Foto: Instagram
Actualitate

Tessa Hansen-Smith este alergică la apă/ Foto: Instagram

Chinurile prin care trece o femeie zilnic, după ce a aflat că este alergică la apă: „Scalpul meu sângerează după fiecare duș”

Tessa Hansen-Smith se confruntă cu o afecțiune extrem de rară, care afectează aproximativ 250 de oameni, relatează People. Tânăra de 25 de ani, care locuiește în Fresno, este alergică la apă, iar de fiecare dată când intră în contact cu ea îi apare pe piele o urticarie dureroasă. Chiar și propriile lacrimi și transpirația pot declanșa simptomele. 

Ea a declarat că alergia ei, denumită urticarie acvagenică, a apărut când avea doar 8 ani, de atunci viața ei a devenit extrem de grea: „Ieșeam din apă și aveam pete uriașe pe piele. Scalpul meu sângerează după fiecare duș”, a mărturisit Tessa. 

Citește și: Ce a pățit o fată care a adormit pe plajă. Când s-a trezit, nici sora ei nu a recunoscut-o: "M-am îngrijorat că voi arăta așa mereu"

Alergia este „o afecțiune rară în care urticaria se dezvoltă rapid după ce pielea intră în contact cu apa, indiferent de temperatura acesteia”, potrivit Institutului Național de Sănătate. Și, deși cauzele sunt necunoscute, aceasta alergie este întâlnită cel mai frecvent la femei. 

Simptome alergie la apă/ Foto: Instagram Tessa Hansen-Smith
Simptome alergie la apă/ Foto: Instagram Tessa Hansen-Smith

Mama Tessei, Karen Hansen-Smith, care este medic de familie, a fost prima persoană care și-a dat seama că fiica ei este alergică la apă. După ani de zile în care a fost testată de specialiști, Tessa a primit diagnosticul corect și a luat tratament pentru a ameliora simptomele și a putea trăi o viață normală. „Mă simt vinovată că, fiind mamă, nu mi-am dat seama că avea urticarie atunci când ieșea din duș și nu am realizat mai devreme că avea o problemă cu apa”, a mărturisit Karen. 

Alergia o afectează pe Tessa chiar și atunci când se hrănește. Ea a declarat că atunci când bea apă sau când mănâncă ceva cu un conținut ridicat de apă are o senzație de arsură. Singurul aliment pe care Tessa îl poate bea fără probleme este laptele, deoarece acesta are un conținut ridicat de apă, dar este contrabalansat de grăsimi și proteine. 

Citește și: Alergia la textile. Care sunt materialele care irită pielea și ce alternative ai

În ceea ce privește dușul, Tessa a declarat că folosește prosoape umede special concepute pentru afecțiunea ei, dar și acelea îi dau o senzație de disconfort. Ea încearcă să evite activitățile care o fac să transpire: „Pot să mențin mirosul corporal la minim prin epilat și folosind deodorant acolo unde este cazul”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu toate acestea, Tessa a declarat că uneori simte nevoia de un duș: „Să stau sub duș mai mult de cinci minute, în timp ce încerc să nu leșin, nu este o experiență relaxantă de îngrijire personală cum este pentru alții.”

Fiind o afecțiune atât de rară, se estimează că cel puțin 250 de persoane din întreaga lume suferă de urticarie acvagenică. Tessa spune că oamenii sunt adesea sceptici și încearcă să-i testeze alergia atunci când le spune despre problema ei. „Când le spuneam oamenilor despre boala mea, ei încercau să mă stropească cu apă intenționat și erau câțiva oameni care aruncau cu cuburi de gheață în mine”, a povestit tânăra. 

Tessa a declarat că a putut gestiona afecțiunea în timpul pandemiei de Covid, atunci când a stat mai mult în casă, însă, de curând, aceasta a dezvoltat colită ischemică, care apare atunci când circulația sângelui către colon este diminuată din cauza arterelor blocat.

Etichete: apă , femeie , alergie , dus

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri