Regele Charles
Actualitate

Regele Charles / Profimedia Images

Cine îl va reprezenta pe regele Charles dacă acesta se îmbolnăvește. Suveranul a schimbat regulile monarhiei

Regele Charles al III-a a schimbat regulile monarhiei și a decis cine îl va reprezenta dacă se află în străinătate sau se îmbolnăvește. Potrivit modificării, numai membrii familiei regale care lucrează pot lua decizii în locul monarhului dacă acesta lipsește. 

În prezent, consilierii de stat sunt reprezentați de soția regelui Charles și următoarele patru persoane în linia succesorală, cu vârsta de peste 21 de ani. Astfel, potrivit codului regal, prințul Andrew și ducele de Sussex, Harry, nu au dreptul să-l înlocuiască pe regele Charles dacă acesta este plecat în străinătate sau este bolnav. 

Este cea mai recentă modificare făcută în timpul domniei regelui Charles, și vine pentru a „asigura eficiența continuă a afacerilor publice atunci când nu este disponibil”. 

Frumoasa Italia… Țara care joacă rol de muză se lasă descoperită în Comorile ascunse ale Italiei, de la 21:00 pe Digi Life, în Digi Online.

Citește și: Regele Charles a împlinit 74 de ani. Fotografia publicată de familia regală. Ce mesaj i-au transmis William și Kate

Înainte de schimbarea făcută de Charles, consilierii regali erau regina Camilla, prințul William, prințul Harry, prințul Andrew și prințesa Beatrice. Consilierii de stat pot fi chemați să-l înlocuiască pe monarh în cazul în care acesta se îmbolnăvește sau nu este în țară. În urma modificărilor, ducele de York, Harry, Meghan Markle și prințesa Beatrice, nu se numără printre cei care ar putea fi chemați în locul Regelui. 

Cum ar putea regele Charles să-i ”pedepsească” pe Meghan Markle și pe Harry pentru dezvăluirile în cartea de memorii

Cartea de memorii a prințului Harry este așteptată cu nerăbdare de oameni din toate colțurile lumii și, în funcție de ce dezvăluiri a făcut acesta despre familia regală, poate reprezenta ”împăcarea” sau ”înstrăinarea”, potrivit scriitorului Tom Bower.

”Spare”, cartea de memorii a prințului Harry, va fi lansată pe 10 ianuarie, iar scriitorul Tom Bower este de părere că regele Charles ar putea să le retragă titlurile prințului Harry și soției sale, lui Meghan Markle, în cazul în care vor face dezvăluiri care aduc prejudicii familiei regale.

Citește și: Regele Charles consumă aceeași băutură în fiecare seară, înainte de cină. Monarhul o servește doar în paharul său special

Mai mult de atât, Tom Bower susține că regele Charles ar putea să apeleze la o ”pedeapsă” și mai aspră, și anume să le retragă titlurile și nepoților săi, micuților Archie și Lilibet.

”Cartea asta ori îi va apropia ori îi va înstrăina. Îmi imaginez că regele Charles i-a avertizat deja și nu cred că va fi deloc frumos. Cred, de asemenea, că ar putea să le retragă titlurile și lui Meghan și lui Harry, ceea ce e o măsură drastică. Nu știu ce altceva ar mai putea face, însă eu cred că ar fi de ajuns.”, a declarat Tom Bower, în cadrul unui interviu pentru The Sun.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?

Partenerii Nostri