Donald și Ivana Trump
Actualitate

Donald și Ivana Trump s-au căsătorit în 1977 și au divorțat în 1992. / Foto: Profimedia

Culisele divorțului dintre Ivana și Donald Trump. Întâlnirea tulburătoare care i-a demonstrat fostului model că mariajul se sfârșise

"Nu te enerva, ia totul" este fraza spusă de Ivana, devenită celebră în urma scurtei apariții memorabile din filmul "First Wives Club", din 1996. Acesta pare să fi fost și motto-ul fostului model originar din Cehoslovacia( Cehia de astăzi) la partajul dintre ea și Donald Trump.

Ivana s-a căsătorit cu Donald Trump în 1977, la nouă luni de când îl cunoscuse. În timpul mariajului, aceasta a demonstrat o mână de fier, căci l-a ajutat pe cel care avea să devină președintele SUA să pună pe roți unele dintre cele mai mari afaceri ale sale. În 1992, Ivana și Donald s-au separat, iar divorțul lor a fost unul pe cât de faimos, pe atât de complicat.

Citește și: Ivana Trump tocmai își regăsise pofta de viață. Ce plănuia să facă zilele acestea, pentru prima dată de la debutul pandemiei

Detaliile divorțului dintre fostul model și magnatul imobiliar au ținut primele pagini ale tabloidelor vremii timp de 11 zile la rând, semn că subiectul era unul care devenise interesant pentru multă lume. Alte ziare au scris luni întregi despre sfârșitul mariajului. Mulți ani mai târziu, în cartea sa de memorii, "Raising Trump", Ivana spunea: "Nu puteam deschide televizorul fără nu să-mi aud numele".

Ivana, înșelată de Donald Trump cu Marla Maples, cea care avea să-i devină următoarea soție

În același volum apărut în 2017, femeia de afaceri scria despre momentul în care a știut că mariajul său s-a încheiat. Era 1989, în timpul unei excursii la schi, când s-a întâlnit cu Marla Maples, care avea o aventură cu Donald și care a ajuns să-i devină și soție. "O femeie tânără și blondă s-a apropiat de mine și mi-a spus: 'Sunt Marla și îl iubesc pe soțul tău. Tu îl iubești'. I-am spus: 'Dispari! Îl iubesc pe soțul meu'. Nu a fost ceva demn de o doamnă, dar am fost în șoc", povestea Ivana.

donald trump si marla maples nunta
În decembrie 1993, Donald Trump se căsătorea cu Marla Maples, femeia cu care o înșelase pe Ivana. / Foto: Profimedia

La acel moment, Donald i-a spus că exagerează, dar lucrurile s-au precipitat rapid, căci la o petrecere de Anul Nou, doar câteva zile mai târziu, la care Trump lua parte fără soție, Marla stătea lângă el, relatează People. În 1993, Marla Maples devenea a doua soție a lui Donald Trump. Cei doi au împreună o fiică, pe Tiffany. Au divorțat câțiva ani mai târziu, în 1999.

Citește și: Ivanka Trump, elegantă și când se joacă pe plajă cu copiii ei. Fiica lui Donald Trump, meci ad-hoc de fotbal american cu fiul cel mare

Divorțul dintre Ivana și Donald Trump s-a întins pe doi ani

Ivana Trump si donald trump
Ivana și Donald Trump au fost căsătoriți 15 ani. / Foto: Profimedia

În februarie 1990, Donald îi spusese deja Ivanei că lucrurile nu mai merg între ei, dar divorțul s-a finalizat de abia în 1992 din cauza neînțelegerilor privind împărțirea averii. Potrivit presei vremii, Ivana semnase un acord care îi dădea dreptul la maximum 25 de milioane de dolari, custodia copiilor, o vilă în Connecticut, pensie alimentară pentru copii și pentru ea, plus dreptul de a-și petrece vacanțele pe domeniul de la Mar-a-Lago. Cu toate acestea, un avocat care o reprezenta pe aceasta a spus că acordul era "de neconceput și fraudulos", în speranța că femeia va putea obține mai mult grație contribuției sale la construirea imperiului Trump. Ivana administra una dintre proprietățile de top ale familiei, opulentul Plaza Hotel din Manhattan.

Citește și: Cum arată Melania Trump când renunță la pantofii cu toc și rochiile elegante. Fosta primă doamnă, surprinsă pe străzile din New York

Partajul a devenit din ce în ce mai urât. S-au aruncat acuzații de ambele părți, dar Ivana și Donald au făcut într-un târziu pace de dragul celor trei copii ai lor, Donald Jr., Ivanka și Eric. Ivana a folosit banii primiți la separare pentru a-și extinde portofoliul de afaceri, reușind să-și construiască o avere considerabilă și un trai opulent, pe care l-a dus până la sfârșitul vieții.

Foto: Profimedia

 

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?