Sarah Ferguson
Actualitate

Sarah Ferguson a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer mamar. / Foto: Profimedia

Cum au reacționat prințesele Beatrice și Eugenie când au aflat că mama lor are cancer. Sarah Ferguson: „A fost înfricoșător”

Sarah Ferguson, ducesa de York în vârstă de 63 de ani, se recuperează acasă după ce a fost supusă unei mastectomii, după cum a dezvăluit chiar ea de curând.

Sarah Ferguson a fost diagnosticată cu cancer mamar și a fost supusă unei operații de mastectomie, în cadrul spitalului King Edward VII din Londra.

În prezent, ea se recuperează în reședința din Windsor, acolo unde trăiește alături de fostul ei soț, prințul Andrew și se bucură de tot sprijinul familiei.

Citește și: Sarah Ferguson, ducesa de York, adevărul despre căsnicia prințului Harry cu Meghan Markle: Cred că Diana ar fi de acord cu mine

În cadrul podcastului ei, ducesa de York a vorbit despre starea de sănătate, mărturisind că nu s-a simțit niciun moment curajoasă sau puternică. 

Sarah Ferguson și prințesa Beatrice
Sarah Ferguson și fiica ei, prințesa Beatrice / Foto: Profimedia

Mai mult de atât, în ceea ce privește reacția pe care au avut-o fiicele ei, prințesele Eugenie și Beatrice, când au aflat că a fost diagnosticată cu cancer, aceasta a spus: „Cred că e înfricoșător pentru orice membru al familiei, începi să te gândești la propria moarte. Este un semnal de alarmă, nu ai cum să nu te gândești dacă te vei descurca”.

În dreptul videoclipului făcut public pe rețelele sociale, ducesa de York a scris: „În acest moment mă recuperez acasă, însă mi-am spus povestea în acest podcast, sper să încurajeze pe oricine trece printr-o situație asemănătoare. Mulțumirile mele nu sunt suficiente pentru medicii, asistentele și personalul medical. Sunt mai mult decât norocoasă să vă am. Încurajez pe toată lumea să meargă la controalele anuale”.

Citește și: Sarah Ferguson, dezvăluire neașteptată la 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Momentul în care cele două au fost arestate

De asemenea, la începutul podcastului, ducesa de York a explicat că prințesa Beatrice a fost cea care i-a ales ținuta și a mărturisit că au o relație extraordinară.

„Trebuie să recunosc că este absolut extraordinar să ajung să am o relație bună cu mine. Viața merge înainte. Astăzi, înainte să vin aici, eram în mașină și mi-am dorit să mă întorc acasă. M-am dus și am îmbrățișat-o pe Beatrice. Chiar mi-am dorit. Am vrut să-i fiu recunoscătoare. I-am mulțumit”, a mai dezvăluit ducesa de York.

Ducesa de York a fost operată și se simte bine

Ducesa în vârstă de 63 de ani a fost diagnosticată cu cancer la sân în stadiu incipient în urma unei mamografii de rutină. Nu a avut niciun fel de simptome. Operaţia a fost un succes, iar prognosticul este bun, a declarat purtătorul de cuvânt al ducesei. Ea a fost externată duminică de la spitalul King Edward VII din Londra pentru a se recupera acasă, la Windsor, înconjurată de familie, scrie Daily Mail.

Citește și: Sarah Ferguson, fosta soție a prințului Andrew, despre relația cu regina Elisabeta: “Mi-a fost mamă mai mult decât cea care m-a născut”

printul andrew, printesa beatrice si sarah ferguson
Prințul Andrew, prințesa Beatrice și ducesa de York Sarah Ferguson, în 2018 / Foto: Profimedia

Sarah, fosta soţie a prinţului Andrew şi mama prinţesei Beatrice şi a prinţesei Eugenie, a vorbit despre diagnostic în noul ei podcast, "Tea Talks with the Duchess and Sarah". Ea a înregistrat segmentul în ziua operației.

Un dintre prietenele ducesei a declarat: "S-a întâmplat totul foarte repede, să fiu sinceră, dar Sarah este în cele mai bune mâini și este determinată să dea mai departe mesajul importanței unui screening regulat".

Sarah Ferguson și prințul Andrew au divorțat în 1996, dar au rămas buni prieteni. Mai mult, locuiesc împreună la Royal Lodge în Windsor, acolo unde ducesa se și recuperează.

Intrebarea zilei

Sunteți impulsivi când vine vorba de cumpărături sau luați doar strictul necesar?

Partenerii Nostri