adriana iliescu si fiica ei, eliza
Actualitate

Adriana Iliescu, cea mai vârstnică femeie din România care a devenit mamă, alături de fiica ei, Eliza Maria. / Foto: arhivă

Cum jonglează cu două facultăți Eliza, fiica româncei care a devenit mamă la aproape 67 de ani: "Se descurcă foarte bine"

După ce a trecut cu bine de examenul de Bacalaureat și a fost admisă la două facultăți, Eliza, fiica Adrianei Iliescu, românca devenită mamă la aproape 67 de ani, pare a jongla cu succes printre cursurile ambelor specializări alese. 

Eliza Iliescu a pornit pe drumul pe care l-a visat. A fost admisă la Facultatea de Litere, dorind să urmeze cariera mamei sale, cea de profesoară, însă a decis să meargă și la o a doua facultate, cea de Științe Umane. Dacă la prima a intrat la buget, pe cea de-a doua a fost nevoită să o urmeze la taxă, însă atât adolescenta care nu a împlinit încă 18 ani, cât și mama ei se arată optimiste că se vor descurca și cu banii, și cu timpul.

Citește și: Ce note a obținut la Bacalaureat fiica Adrianei Iliescu, românca devenită mamă la 67 de ani. Eliza a fost șefă de promoție

Adriana Iliescu, despre fiica studentă: "E la două facultăți, se descurcă foarte bine"

Eliza, fiica Adrianei Iliescu
Eliza și Adriana Iliescu, 2022 / Foto: Facebook

Adriana Iliescu îi este aproape unicului ei copil la fiecare pas. Într-un interviu pentru playtech.ro, aceasta a povestit cum decurg acum zilele, de când fiica ei este studentă la dublu și are un program foarte încărcat. Pentru a putea ajunge la toate cursurile, Eliza a apelat la bunăvoința unor profesori, pentru a-i permite să schimbe câteva ore de la o grupă la alta. Mai mult, mama ei o ajută cu bani pentru a lua taxiul între cele două instituții atunci când este în criză de timp.

"E la două facultăți, se descurcă foarte bine, și-a mai mutat niște ore de la o grupă la alta, pentru că s-a putut, le-a cerut voie profesorilor. Mai ia taxiul de la o facultate la alta, pentru că nu sunt scumpe, cam 12 lei, și ne bucurăm de o toamnă frumoasă", a declarat Adriana Iliescu pentru sursa citată anterior.

Eliza Iliescu, ajutată de mama ei la fiecare pas

Fosta profesoară universitară, a cărei poveste a făcut înconjurul lumii atunci când a devenit mamă la aproape 67 de ani, a mărturisit că deși are o vârstă înaintată, va face tot ce va putea pentru a o ajuta pe fiica ei, întrucât la cea de-a doua facultate trebuie să achite o taxă.

Citește și: Cum arată azi fata Adrianei Iliescu, românca devenită mamă la 67 de ani. Eliza e șefă de promoție și vrea să facă două facultăți

"Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față", a mai spus Adriana Iliescu.

Foto: Profimedia, arhivă, Facebook

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?