Eliza, fiica Adrianei Iliescu
Actualitate

Eliza și Adriana Iliescu, 2022 / Foto: Facebook

Eliza Iliescu, fiica româncei care a devenit mamă la aproape 67 de ani, bifează reușită după reușită. A fost admisă la a doua facultate

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, cea care a fost supranumită cea mai bătrână mamă din România, întrucât a adus pe lume un copil la aproape 67 de ani, bifează reușită după reușită. Adolescenta de 17 ani a terminat liceul ca șefă de promoție, iar acum a fost admisă și la cea de-a doua facultate.

Eliza Iliescu, în vârstă de 17 ani, a absolvit Colegiul Dimitrie Paciurea ca șefă de promoție, iar la examenul de Bacalaureat a obținut media 9,5. Fără prea mari emoții, tânăra a fost admisă la Facultatea de Litere, iar de curând a anunțat că a intrat și la cea de-a doua facultate, la Științe Umane.

Citește și: La ce facultate s-a înscris Eliza Iliescu, fiica româncei care a devenit mamă la aproape 67 de ani. La Bac a avut media de peste 9.50

”M-am înscris și la a doua facultate, de Științe Umane. Nu avem nevoie de nimic, de niciun ajutor”, a explicat tânăra, potrivit Playtech.

Totodată, ea a mărturisit că nu are deloc emoții și tot ce-și dorește este să aibă rezultate bune.

Important e că fac ceea ce-mi doresc, n-am emoții, sunt sigură că mă voi descurca. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei universități prestigioase din București”, a mai anunțat tânăra.

Adriana Iliescu, mama tinerei, a mărturisit că deși are o vârstă înaintată, ea va face tot ce va putea pentru a o ajuta pe fiica ei, întrucât la cea de-a doua facultate trebuie să achite o taxă.

Citește și: Ce note a obținut la Bacalaureat fiica Adrianei Iliescu, românca devenită mamă la 67 de ani. Eliza a fost șefă de promoție

”Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, a mai spus Adriana Iliescu.

Eliza Iliescu nu și-a dorit să studieze în străinătate

Despre planurile ei, adolescenta, care devine majoră în ianuarie 2023, a declarat acum câteva luni, chiar după absolvirea liceului: "Nu am luat niciun moment în calcul varianta de a studia în străinătate. Așa că m-am oprit asupra a două variante. Este vorba despre Facultatea de Litere, dar și de cea de Filosofie. Am decis să urmez modelul mamei și, cum ea a fost profesoară, asta vreau să fac și eu! Realizez că nu va fi simplu, mai ales că voi încerca să le urmez în paralel, dar îmi doresc să încerc să fac asta! Și să calc pe urmele mamei". Adriana Iliescu a fost profesor universitar de Literatură.

Intrebarea zilei

Considerați că banii sunt motiv de ceartă în relația de cuplu?